×

Yeni yıla hangi makyajla girilmeli?

Şehrimizin seçkin kuaför salonlarından Ella Kuaför’e yeni yılın makyaj trendini sorduk.

Ella Kuaför’ün sahibi Filiz Çubukçu, işinde deneyimli ve makyajın ana vatanı Fransa’da bir süre kalmış başarılı bir kuaför. Filiz Hanım, ekibiyle birlikte, kuaför salonunun önündeki Ella Cafe’de bizim için makyaj tüyoları verdi.

Öncelikle 2016 yılında nası bir trend olacağından söz eden Filiz Çubukçu şunları söyledi:

“Kışın kendini en çok hissettirdiği günlerde sıcak tonlardaki kozmetik ürünleri, 2016 yılında yeniden trend haline geliyor. Ocak ayında sıcak tonlar ön plana çıkıyor. Soğuk havayı dengelemsi için sıcak tonlar tercih edilmeli. Işıltılar, kırmızının belirgin tonlarında tercih edilecek rujlar ve yüz hatlarını doğru şeklide ortaya çıkaracak doğru tercihlerle güzelliğinizi ortaya çıkarabilirsiniz.”

 

Yanlış makyaj yapacağınıza hiç yapmayın

Filiz Çubukçu, makyaj yaparken öncelikle doğru bildiğimiz yanlışlara değindi. Çubukçu, bir kadının var olan güzelliğini makyaj yaparak bozabildiğini ve ufak dokunuşlarla aslında harika sonuçlar alınabileceğine dikkat çekti. Çubukçu, yapılmaması gerekenleri şöyle sıraladı:

*Fondoten seçimine çok dikkat edilmeli. Renk tonu özellikle iyi seçilmeli ve mümkün oldukça kaliteli ürünler tercih edilmeli.

*Allığı elmacık kemiklerinin altına sürmek sıkça yapılan bir makyaj hatası. 80’li yıllardan kalma bir moda olan belirgin allık da artık çok kullanılmadığı için, daha sade ve yüz hatlarını belirginleştirecek şekilde uygulanacak allık daha hoş bir görüntü olacaktır. Elmacık kemiklerinizi şeftali tonuyla renklendirmelisiniz.

*Dudak kalemini de doğru kullanmak gerekir. Dudak kalemi belirgin olmamalı amaç sadece dudağa şekil vermek. Rujun rengine en yakın kalem tercih edilmeli ki dikkati kalem değil dudağın kendisi çeksin.

Yılbaşı için 3 öneri

Dumanlı göz makyajından , nude görünüme, ışıltılı makyaja kadar ilham alabileceğin birçok makyaj önerimiz” var diyen Filiz Hanım, bizim için ip uçları verdi:

1.Metalik dumanlı gözler ve nude dudaklar

Koyu ve ışıltılı göz makyajını seviyorsan, yılbaşı partilerinde bu makyaj stilini tercih edebilirsin! İlk adım olarak cildinin kusursuz görünmesi için tüm yüzüne cilt tonuna uygun bir fondöten uygula. Ardından göz kapaklarına metalik tonda, Maybelline Color Show Mono Silver gibi ışıltılı bir göz farını, alt kirpik diplerine ise siyah göz kalemini uygulayıp göz pınarlarına açık renk far uygula. Daha koyu tonda göz farını ise gözlerinin dış kısımlarına doğru uygulayıp, bolca maskara ile göz makyajını tamamla. Son dokunuşu ise nude tonda bir ruju dudaklarına uygulayarak yap.

2.Kuyruklu eyeliner & Mürdüm dudaklar

Yılbaşı makyajında sadece gözlerinizi değil, dudaklarını da ön plana çıkarmak istiyorsanız, mürdüm tonunda ruj ve kuyruklu eyeliner ikilisini deneyebilirsiniz. Bu makyajı oluşturmak için siyah bir eyeliner ile göz pınarından ince şekilde başlayıp, ilerledikçe kalınlaşan bir çizgi oluşturup, gözlerinin bitiş noktasından şakaklarına doğru bir çizgi daha çekip ve bolca maskara uygulayabilirsiniz. Yanaklarını pembe tonda allıkla renklendirip, mürdüm rengindeki ruj uygulayarak harika bir görüntü elde edebilirsiniz.

3.Işıltılı bir cilt

2015'in bize kattığı en önemli makyaj trendlerinden biri tabii ki ''strobing''. Bu yeni makyaj tekniğini yılbaşı gecesinde de kullanarak ışıltınla büyüleyici görünebilirsiniz. Bu görünüm için; elmacık kemiklerinin üst kısmına, kaş kemiğine, alnına, çenene ve burnunun ucuna aydınlatıcı uygulayabilirsiniz. Eğer aydınlatıcın yoksa cilt rengine göre açık veya koyu kahve tonunda, ışıltılı bir göz farını da kullanabilirsiniz.