×

Yeni sezona “merhaba”

Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde “2013 Türkiye’de Yılın Orkestrası” seçilen Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, birbirinden güzel konserlerle

Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde “2013 Türkiye’de Yılın Orkestrası” seçilen Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, birbirinden güzel konserlerle dolu bir sezona daha merhaba dedi.
2012-2013 sezonunda verdiği 80’den fazla konserde 40 bin müzikseveri ağırlayan Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, 2013-2014 sezonuna muhteşem bir konserle merhaba dedi. Türkiye’nin en genç senfoni orkestralarından bir olma özelliğini taşıyan orkestra, konser sezonu boyunca her hafta, dünyaca ünlü yerli ve yabancı solistlerle birlikte verdiği konserlerle Eskişehirlileri ve Eskişehir’i görmeye gelenleri müziğin büyülü dünyasının kapılarını açıyor. Her hafta farklı repertuar ile dinleyicilerin karşısına çıkan Senfoni Orkestrası, yeni sezonda da birbirinden güzel ve renkli konserlerle müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.
 
Sezon açılışına büyük ilgi
 
2013-2014 konser sezonunu keman sanatçısı Nicholas Koeckert ile birlikte verdiği konserle açan Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, ilk konserinde Eskişehirlilerden büyük ilgi gördü. Orkestra şefliğini Ender Sakpınar’ın yaptığı konserin ilk yarısında Eduardo Lalo’nun İspanyol Senfonisi’ni seslendiren orkestra ve konuk solist, gösterdikleri performansla dinleyicilerin beğenisini kazandı. İkinci bölümde ise Maurice Ravel ve Manuel de Falla’dan eserler sunan Senfoni Orkestrası, konser sonunda dakikalarca alkışlandı. (HM)