×

Yarı final bu akşam

Türk Dünyasının en büyük sanatsal organizasyonu olan Türkvizyon Şarkı Yarışması için tüm hazırlıklar tamamlandı.

Türk Dünyasının en büyük sanatsal organizasyonu olan Türkvizyon Şarkı Yarışması için tüm hazırlıklar tamamlandı. Bu akşam yapılacak yarı finalde 24 ülke yarışacak ve burada seçilecek 6’şarlı iki grup 21 Aralıktaki Büyük Finale katılmaya hak kazanacak.Türk Dünyasından 300 milyon insanın canlı olarak izleyeceği finalleri TRT ana yayıncı olmak üzere 100’ün üzerinde televizyon canlı olarak yayınlayacak.
 
TÜRKİYE’DEN MANEVRA
 
Bu arada Türkiye’yi temsil edecek olan Grup Manevra yarışmaya katıldığı ‘Sen, ben ve biz’ adlı şarkısını katılımcılar için seslendirdi. Ardından kısa bir açıklama yapan grubun solisti İlkay Sipahi, “Çok teşekkür ederiz. Sizin karşınızda olmak bizim için çok gurur ve mutluluk verici bir duygu. Umarım ülkemizi en iyi şekilde, hak ettiğiniz şekilde temsil ederiz” dedi.
 
SUNUCULAR DA BELLİ
 
Eskişehir 2013 TDKB Ajansı’nın düzenlediği Türk Dünyasının ilk ve tek şarkı yarışması olan Türkvizyon finallerinin sunucuları da belli oldu. Bu akşam yapılacak yarı finali ünlü oyuncu Vatan Şaşmaz ile Ece Vahapoğlu sunacak. 21 Aralıktaki Büyük Finali ise tiyatro ve sinema oyuncusu Engin Hepileri sunacak. (HM)