×

Vali Tuna’dan "Derdim çoktur hangisine yanayım" türküsü

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında, Türk Dünyası Türk Halk Müziği Korosu konser verdi.

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında, Türk Dünyası Türk Halk Müziği Korosu konser verdi.
Yunus Emre Kültür Merkezi'ndeki konser öncesi konuşma yapan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir'in zengin bir türkü yelpazesinin olduğunu söyledi.
Türkülerin, Türk milletinin sevdaya, aileye bakış açısının ezgili hali olduğunu belirten Tuna, şunları kaydetti.
"Milletimizin içini döktüğü türküler, öz kimliğimizdir, su kadar aziz ve Türk milletinin kalbi kadar temizdir. Yörelere göre türküler gerek ezgisiyle gerek sözleriyle farklılıklar gösterir. Bir bakıma her yörenin kişiliğini karakteristik özelliklerini dile getirir. Onların bize vermek istediği mesajlar, değerler eğitimin önemli bir parçasıdır. Bu bakımdan türkülerimizi unutmamalı, unutulmasına da mani olmalıyız. 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentimiz geçmişten günümüze farklılıkları bir tehdit değil, gönül birliği için bir fırsat olarak değerlendirmiştir."
Vali Tuna'nın konuşmasının ardından 48 sanatçıdan oluşan Türk Dünyası Türk Halk Müziği Korosu'nun konserine geçildi.
Konserde, sözleri Pir Sultan Abdal'a ait "Derdim çoktur hangisine yanayım" adlı türküyü söyleyen Vali Tuna, etkinliğe katılanlar tarafından uzun süre alkışlandı.
Yaklaşık 2 saat sahnede kalan ve birçoğu Eskişehir yöresine ait 18 türkü seslendiren koro, vatandaşların beğenisini kazandı. (AA)