×

Uygarlık Defilesi

Frig Vadisi’ni konu alan ‘Frig Vadileri Fotoğraf Sergisi’ ile ‘Frigya Dönemi Giysilerinden Oluşan Defile’ etkinlikleri düzenleniyor.

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri kapsamında dünyanın ve Türkiye’nin sayılı açık hava müzesi olarak görülen Frig Vadisi’ni konu alan ‘Frig Vadileri Fotoğraf Sergisi’ ile ‘Frigya Dönemi Giysilerinden Oluşan Defile’ etkinlikleri düzenleniyor.

Eti Arkeoloji Müzesi’nde 9 Haziran 2014 Pazartesi günü saat 20.00’de açılışı yapılacak fotoğraf sergisinde peri bacaları, farklı dönemlere ait kaya yerleşimleri, kaya kiliseleri, kaya mezarları, höyükler, camiler vb. eserlerin fotoğrafları yer alacak. Frigya Dönemi Giysilerden Oluşan Defile’de ise koleksiyon Eskişehir, Afyon Ankara, Kütahya bölgesinde İ.Ö. 1200-700 yıllarında yaşamış Phrygia Uygarlığı’ndan esinlenilerek tasarlandı. Phrygia Uygarlığı mabet, taş süslemelerinden, taş-ağaç-maden işçiliğinden, fibulalardan, dönemi anlatan duvar resimlerinden ve ihtişamlı Kibele ana tanrıçasından ilham alınarak çalışıldı.
Koleksiyonda kullanılan kumaşlar dönemi yansıtması için natürel pamuk ve keten dokumalardan tercih edilirken, 47 adet giysi tasarımı bulunuyor. Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan koleksiyon tasarım alanı öğretmeni Yüksel Değirmenci tarafından tasarlandı. (İHA)