×

Unutulmaz Performans

Lüküs Hayat müzikali ile Eskişehirlilere unutulmaz bir akşam yaşattı.

Mersin Devlet Opera ve Balesi, Lüküs Hayat müzikali ile Eskişehirlilere unutulmaz bir akşam yaşattı.

Mersin Devlet Opera ve Balesi,  şef Aytuğ Ülgen’in yönettiği Cemal Reşit Rey’in ünlü Lüküs Hayat müzikalini Eskişehirli sanatseverlerle buluşturarak onlara unutulmaz bir akşam yaşattı. Kapalı gişe oynanan temsil sonunda salonda bulunan 1500 izleyici, sanatçıları dakikalarca ayakta alkışladı. 4. Eskişehir Opera ve Bale Günleri kapsamında, 12 Haziran saat: 20.30’da Atatürk Kültür ve Sanat ve Kongre Merkezi’nde sahnelenen eseri kent protokolünün yanı sıra; Eskişehir Büyüküşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, ünlü yönetmen ve oyun yazarı Haldun Dormen, MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal birlikte izledi.  Eser, İstanbul’da; 5. İstanbul Uluslararası Opera Günleri vesilesiyle 15-16 Haziran tarihlerinde iki temsil olarak Bakırköy Leyla Gencer Opera Sahnesi’nde sanatseverlerle buluşacak.

 

1500 KİŞİ İZLEDİ

Mersin Devlet Opera ve Balesi, ünlü besteci Cemal Reşit Rey’in bestelediği, librettosunu Ekrem Reşit Rey’in yazdığı Lüküs Hayat müzikalini kapalı gişe oynayarak Eskişehirli sanatseverlere unutulmaz bir akşam yaşattı. 12 Haziran 2014 Perşembe günü saat: 20.00’de Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde kapalı gişe oynayan eserin temsilinin sonunda sanatçılar, Eskişehirli 1500 sanatsever tarafından ayakta alkışlandı. Eser, İstanbul’da; 15-16 Haziran tarihlerinde Bakırköy Leyla Gencer Opera Sahnesi’nde sahnelenecek. Aytuğ Ülgen yönettiği eserin dekor tasarımı Seyhan Atamer’e, kostüm tasarımı Nursun Ünlü’ye, ışık tasarımı Tarı Deniz’e koreografisi Serbülent Biçer’e ait. Reji asistanı Süleyman Tekin. Başlıca rolleri ise; Korhan Dinçer, Neslihan Ulaş, Ayşegül Devrim Serdar, Deniz Karausta, Gökçen Büyükaslan, Yusuf Ziya Büyükaslan, Mehmet Erkoç, Melahat Yavuz, Tolga Erden, Seda Yörenç Sönmez, Ufuk Kasar, Gülden Vurandemir, Hasan Berk, Alpay Noyan Özbay, Nihan Evren, Zeynep Özgür Yılmaz, Erdem Özdemir, Levent Yetkin  paylaşıyor.

BÜYÜKERŞEN’E TEŞEKKÜR

Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal yaptığı açıklamada; “Mersin Devlet Opera ve Balesi olarak bir kültür ve sanat kenti olan Eskişehir’de 4. Opera ve Bale günleri vesilesiyle bulunmanın mutluluğu içerisindeyiz. Mersin prömiyerini bu yıl gerçekleştirdiğimiz Cemal Reşit Rey’in ölümsüz eseri Lüküs Hayat müzikalini 12 Haziran (dün akşam) günü Eskişehirli sanatseverlerin olağanüstü ilgisiyle kapalı gişe sahneledik.  Bu doğrultuda, kültür ve sanata verdiği destekten dolayı Eskişehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e teşekkürlerimizi bir borç biliriz” dedi.