×

Ünlüce'den Eskişehir'e 34 milyonluk tasarruf!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Akpınar Asfalt Üretim Tesisini ziyaret ederek, şehirdeki üstyapı projelerindeki önemli başarıları kamuoyuyla paylaştı. Bu yıl, tesislerde üretilen 130 bin ton sıcak asfalt sayesinde belediyenin yaklaşık 34 milyon TL tasarruf sağladığını belirtti.

Eskişehir'in Başkanı Ünlüce, Seyitgazi yolu üzerindeki Akpınar Asfalt Üretim Tesisini ziyaret ederken, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Bükülmez ve Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Niyazi Solak’tan bilgi aldı. Başkan, Eskişehir’in merkez ilçeleri olan Odunpazarı ve Tepebaşı ile birlikte 12 kırsal ilçede altyapı ve üstyapı çalışmalarının kesintisiz sürdüğünü vurguladı. Tesisin, yol yapım çalışmalarını daha verimli, hızlı ve ekonomik bir şekilde gerçekleştirmek amacıyla kurulduğunu ifade eden Başkan Ünlüce, burada üretilen asfaltın kalite standartlarına uygun olduğunu belirtti. Ayrıca, 'Şehir Uyurken Büyükşehir Mesaide' sloganıyla başlatılan gece mesaisinin 26 Ağustos’ta tamamlandığını hatırlatarak, kent merkezi ve çevresindeki 12 ilçede birçok yol yenileme ve bakım çalışmalarının yapıldığını söyledi.

2024 yılı içinde Akpınar Asfalt Üretim Tesisinde 130 bin ton sıcak asfalt üretildiğini aktaran Ünlüce, “Bu yaz ekiplerimiz, büyük bir özveriyle çalışarak ana arterlerde önemli üst yapı yatırımları gerçekleştirdi. Kendi tesislerimizde ürettiğimiz 130 bin ton asfalt ile bu yıl 34 milyon TL tasarruf elde ettik. Tasarruf, geleceğe bırakacağımız en değerli miraslardan biridir. Bunun farkındayız ve bu tasarrufu değerli Eskişehirliler için kullanmaya devam ediyoruz,” dedi. 2024 üst yapı çalışma programının sonuna gelindiğini ve kış hazırlıklarının sürdüğünü hatırlatan Ünlüce, ekiplerin karla mücadele hazırlıklarının da devam ettiğini sözlerine ekledi.