Testlerle, böbreklerin terleme ile artan su kaybını ne kadar karşılayabildiğinin araştırılması gerektiğini vurgulayan Dr. Burcu Aydemir, "Böbreklerdeki problemden ima ettiğimiz şey, eğer biz 8-10 su bardağı su içiyorsak bunu biraz daha arttırmalıyız. Çünkü terleme ile su kaybımız artıyor. Böbreklerin bu problemlerden etkilenmemesi için de su alımını arttırmamız lazım. Bunun tedavisinde kan tahlili ile bir neden bulabiliyorsanız örneğin tiroid bezi patalojileri diyorsanız, şeker terlemeye neden olan bir başka faktör. Kanda iltihabınız olabilir. Yine bu da terlemeye neden olan faktörlerden birisi. Gün içerisinde şeker düşüklüğü yaşamış olabilirsiniz. Bu da terlemenin soğuk terleme şeklinde görülmesine neden olur" ifadelerini kullandı.
Son seçenek botoks
Terleme probleminin tedavisinde son seçeneğin botoks uygulaması olduğunu söyleyen Aydemir, konuyla ilgili şunları aktardı:
"Bu tür problemler detaylı bir şekilde kan tahlilleri ile irdelendikten sonra son olarak ter bezleri eğer hızlı çalışıyorsa, bu terleme tokalaşırken dahi sorun oluyorsa, en son seçenek olarak botoks diyoruz. Botoks ile ter bezlerine giden kıl köklerinin biraz daha fonksiyonunu yavaşlatabilirsiniz. Aslında halk arasında zehir diye geçen bir şey ancak zehirle bir alakası yok. Sadece o bölgeyi felç eden, ter bezlerine giden sinir uçlarını biraz şaşkınlığa uğratmak gibi diyebiliriz."