×

Tepebaşı Belediyesi'nden yeni arama kurtarma aracı

Tepebaşı Belediyesi, afetlere müdahale kapasitesini artırmak amacıyla Tepebaşı Arama Kurtarma (TAK) birimi için yeni bir tam donanımlı arama kurtarma aracı temin etti. Yangın, sel ve deprem gibi acil durumlarda kullanılacak olan bu araç, ekibin etkinliğini büyük ölçüde artıracak.

Eskişehir'de Tepebaşı Belediyesi, afetlere hazırlık çalışmalarını güçlendirmek amacıyla Tepebaşı Arama Kurtarma (TAK) birimi için tam donanımlı yeni bir arama kurtarma aracı temin etti. Yangın, sel, deprem ve diğer acil durumlarda kullanılacak bu araç, arama kurtarma ekibinin etkinliğini artırmayı hedefliyor.

Donanımlı Yeni Araç

Yeni arama kurtarma aracı, çevre aydınlatması ve 16 bin lümen gücünde 4 adet ışık kulesi, 5 ton kapasiteli ön vinç, 6 kW ve 10 kW enerji üretebilen jeneratörler ve 6 personel taşıma kapasitesi gibi çeşitli özelliklerle donatıldı. Araç, afet ve kaza durumlarında görev alacak personele acil müdahale ve kurtarma görevlerinde önemli destek sağlayacak.

Başkan Ataç’tan Açıklama

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, aracı yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Başkan Ataç, “2022 yılında kurduğumuz Tepebaşı Arama Kurtarma ekibimiz bu araç ile artık çok daha donanımlı bir hale geldi. Umuyoruz ki hiçbir zaman ihtiyacımız olmaz ve kullanmayız” ifadelerini kullandı. Ayrıca, yeni aracın, afet durumlarında hızlı ve etkili müdahale imkanı sunacağını vurguladı.

Tepebaşı Belediyesi, Türkiye’nin farklı bölgelerinde meydana gelen doğal afetlerde görev alarak, yaşanabilecek zorlukların üstesinden gelmeyi amaçlıyor. Bu yeni araç, ekibin yeteneklerini ve müdahale hızını artıracak.