×

Tatarlar Kırım Gecesi'nde buluştu

Kırım Tatar Kültür, Yardımlaşma ve Spor Derneği tarafından her yıl geleneksel...

Kırım Tatar Kültür, Yardımlaşma ve Spor Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan Kırım Gecesi bu yıl Mavi Ada'da gerçekleşti.  Geceye 6 ilden Kırım Tatar Türkleri katıldı.

CANLI BAĞLANDI
Kırım Tatar Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen geceye MHP Genel Başkan Yardımcısı Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel’in yanı sıra Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Çifteler Belediye Başkanı Metin Özen, Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, MHP İl Başkanı Ayhan Sezer, Eskişehirspor eski Başkanı Halil Ünal ve çok sayıda davetli katıldı. Yemekte ayrıca Ankara, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Çanakkale'de faaliyet gösteren dernek üyeleri de yer aldı. Dernek tarafından Tepreş Ağası seçilen vekil Demirel'in kıyafeti ise dikkat çekti. Kırım Meclis Başkanı Rifat Çubarov ise Kırım'dan geceye canlı yayınla bağlandı.


GÜN BİRLİK GÜNÜ
Gecede bir konuşma yapan Kırım Tatar Derneği Başkanı Evren Olcay, Kırım’da yaşanan olaylara değinerek, "Gün birlik ve beraberlik günü. Gün kültürümüzü, folklorumuzla, şarkılarımızı yaşatma günü. Ancak ne yazık ki  yaklaşık bir yıldan beri süren olaylar biliyorum ki hepimizi fazlasıyla üzmekte. Şubat ayında başlayan Rus işgali ve sonrasında gelişen olaylar neticesinde Kırım'da yaşayan soydaşlarımızı anavatanlarında huzursuz ve gelecek kaygısı yaşayarak yaşantılarını sürdürüyorlar. Tek istekleri kazanılmış haklarını kaybetmeden kültürlerini yaşayarak ve gelecek kaygısı yaşamadan anavatanları Kırım topraklarında hayatlarını sürdürmek" diye konuştu.

BURUK BIR YIL GEÇTİ
Tepreş Ağası seçilen MHP Genel Başkan yardımcısı Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel de buruk bir yıl geçirdiklerini söyleyerek, "Biraz hüzünlü, biraz buruk bir yıl geçirdik.  Özellikle anavatanda yaşanan sıkıntı soydaşımız Mustafa Ağamızın anavatanına gelememesi, Rifat Çubarov Beyin başına gelenler diliyoruz ki bunlar bitsin gitsin. Bunun için yapılacak ne varsa hepimiz bulunduğumuz ortamlarda gücümüzün yettiğince, dilimizin döndüğünce anlatmaya çalışıyoruz. Ama şu da bir gerçek şartlar ne olursa olsun Kırım Tatar Türklüğü gönül birliğini dava birliğini sürdürür ve yine bir arada olur." dedi.

SÜRPRİZ EVLENME TEKLİFİ
Konuşmaların ardından Tepreş Ağası Ruhsar Demirel'e ağalık belgesi verildi. Daha sonra geceye katkısı olan kişi ve kurumlara plaket takdim edildi. Gece halk oyunları gösterisi ve müzik ziyafetiyle devam etti. Gecenin son bölümünde ise sürpriz bir evlenme teklifi yaşandı. Genç çiftin yüzüklerini Ruhsar Demirel ile Başkan Ahmet Ataç taktı.