×

Tarihi Evler sergilendi

2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri kapsamında, Nejat İşcan’ın “Tarihi Evler” konulu 75. fotoğraf sergisi ETİ Arkeoloji Müzesi’nde a

2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri kapsamında, Nejat İşcan’ın “Tarihi Evler” konulu 75. fotoğraf sergisi ETİ Arkeoloji Müzesi’nde açıldı.
 
Açılışta bir konuşma yapan Vali Güngör Azim Tuna, Nejat İşcan’ı, arkasında devamlı bir eser bırakma çabasında olduğundan dolayı kutladı. 7 ayrı ilde çekilen “Tarihi Evler” konulu serginin açılışını yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Tuna, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Biz, Sivrihisar İlçesinin de bir Beypazarı, bir Safranbolu evleri gibi olmasını hayal ediyoruz. Güzel bir proje çalışması yapmayı düşünüyoruz. Böylece yüzyıllarca ayakta kalabilmiş, sivil mimari evler olsun, tarihi evler olsun bunları korumak ve yaşatmak için güzel bir şeyler yapmamız lazım. Nejat Bey, bunları kayıt altına alarak kalıcı hale getiriyor. Bu takdire şayan bir çalışma, insan bu tarz bir çalışma yapabilmesi için kendini bu işe adaması gerekiyor. Başkalarına da örnek olmasını diliyoruz. Kitap çalışmaları da var, kendisini bu çalışmasından dolayı da tebrik ediyorum. 2013 TDKB Eskişehir’de bundan sonra kendi kültürümüze ait aslına uygun ne varsa hepsini korumaya, yaşatmaya ve insanımızın ziyaretine gerek sergiler vesilesiyle, gerek müzelerle, turizm potansiyeline kazandırmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle, açılışını yapacağımız serginin hayırlı olmasını diliyorum.” (HM)