×

Susturulmuş kadınlar için Üç kadın bin turna!

3 Kadın Bin Turna”da susturulmuş, ezilmiş, duyguları hapsedilmiş bu üç kadın, tüm kadınların sesine dönüşüyor.

3 kadının, birbirleri içinden geçen hikâyesini anlatan beden tiyatrosu “3 Kadın Bin Turna”da susturulmuş, ezilmiş, duyguları hapsedilmiş bu üç kadın, tüm kadınların sesine dönüşüyor. 3 farklı kadının çok bilindik, bir o kadar da sarsıcı hikâyelerini tiyatro sahnesine taşıyan “3 Kadın Bin Turna” bu akşam saat 20: 30’da Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelenecek. Daha önce yolda, okulda, otobüste, manavda, kafede, düğünde, sinemada, barda, pazarda, çarşıda, evde karşılaştığımız kadınların sadece üçü...
 
Biri, babası yaşında adamla evlendirildiği, biri, bir gün ansızın ortadan kaybolan evladını aradığı, biri, güvenilir insanların varlığına inanıp tecavüze uğradığı için; sustular, susturuldular, susmak zorunda kaldılar. Bir beden tiyatrosu olarak hayata geçen "3 Kadın Bin Turna"; buruşturulup bir kenara atılmış kağıt parçaları gibi, yere düştüğü anda unutulan bu hayatlara dikkat çekmek için yola çıktı.
 
Kadınlar artık susmasın, susturulmasın, susmak zorunda kalmasın umuduyla perdelerini açan "3 Kadın Bin Turna"; Tiyatro Tatavlanın ikinci projesi. Konsepti, rejisi ve koreografisi Arda Alpkıraya ait olan, Eraslan Sağlamın danışmanlık yaptığı "3 Kadın Bin Turna"da Ayça Bildik, İrem Erkaya ve Yeşim Egemen Özaydın rol alıyor. (HM)