×

Şikayetler üzerine taşınıyor mu?

Türk Dünyası Dede Korkut Parkı’nda incelemelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Nabi...

Türk Dünyası Dede Korkut Parkı’nda incelemelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı gelen şikâyetler üzerine Dede Korkut Heykeli’ni başka bir yere taşıyabileceklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Vali Güngör Azim Tuna, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ve AK Parti İl Başkanı M. Dündar Ünlü ile beraber Türk Dünyası Dede Korkut Parkı, yeni stadyum, Bilim Sanat Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu.  Bakan Avcı’nın ilk durağı Vişnelik Mahallesi’ndeki Dede Korkut Parkı oldu. Avcı parkta spor yapan vatandaşlarla sohbet ederek park hakkındaki düşüncelerini aldı. Parkta çalışan işçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

TAKSİM MEYDANI’NDAN BÜYÜK

Avcı Türk Dünyası Dede Korkut Parkı’nın Türkiye’nin en büyük parklarından biri olduğunu söyleyerek, “70 dönüm bir alan üzerine inşa edilen parkımız Taksim ve Konak Meydanlarından daha büyük bir alan. Çok güzel oldu. Kokusundan bile hissediliyor. Tabiat ortamı oluşturuldu.  Buralar bakımla buraya geldi. Eğer iyi bakımı yapılmasaydı burası yozlaşabilirdi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

YAPILAŞMA OLMAYACAK
Eski stadyumun yerine yapılacak olan kent meydanında yapılaşmanın olmayacağını aktaran Avcı, “Eskişehir’de bu ölçekte ailelerin çocuklarıyla gelip rahat rahat vakit geçirebilecekler ortamlar yok gibiydi. Şimdi inşallah stat inşaatı bittikten sonra eski stadın yerine aynı böyle halka açık bir Türk Dünyası Meydanı olacak. Hiçbir yapılaşma olmayacak” diye konuştu.  Avcı Dede Korkut heykeliyle ilgili şikâyetlerin olduğunu ifade ederek, “Boyutuyla ilgili şikayetler var. Ebat olarak büyük. Heykeli başka yere taşıyabiliriz” dedi.