×

Sezonunun ilk etkileyici konseri

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Salon 2003'te 30 Eylül Pazartesi günü Doç. Toros Can ve Yrd. Doç. Emre Hopa tarafından düzenlenen "Klasik M

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Salon 2003'te 30 Eylül Pazartesi günü Doç. Toros Can ve Yrd. Doç. Emre Hopa tarafından düzenlenen "Klasik Müzik Konseri" müzikseverlere keyifli dakikalar yaşattı.
 
Yrd. Doç. Emre Hopa düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Bu konser 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Güz Döneminin ilk konseri oluyor. Bu yüzden üzerimizde büyük bir heyecan var, bu konser için Doç. Toros Can ile birlikte 2 ay süren bir çalışmamız oldu ve uzun bir de emek harcadık; çünkü fagot zor çalınan güzel bir enstrüman. Sırasıyla Avusturya’dan Mozart, Almanya’dan Berwald, Fransa’dan Saint-Saens ve Françaix’in eserlerini çalacağız. Mozart’ın fagot için yazdığı eser ise çok etkileyici, Berwald’in eseri de virtiözlük derecesinde başarı istiyor. Romantik dönem bestecilerinden Saint Saens’ın eserlerinin ardından Françaix’in eğlenceli parçalarına geçeceğiz. En iyi şekilde, aksilik olmamasını arzu ederek her şeyin bir anda güzelce akmasını temenni ediyorum.” (HM)