×

Setenay Sipahi İspanya'da ilk kişisel sergisini açtı

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin, 2 ayrı ana dal diplomasına sahip ilk öğrencisi olan Setenay Sipahi, Seramik Bölümü ve Cam Bölümü pro

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin, 2 ayrı ana dal diplomasına sahip ilk öğrencisi olan Setenay Sipahi, Seramik Bölümü ve Cam Bölümü programlarından 2013 yılı Haziran ayında mezun oldu.
 
Fakültenin 2011-2012 öğretim yılında Cam Bölümünden Erasmus Öğrenci Değişim Programı ile gittiği Escuela Superior Del Vidrio Cam Okulu'nun Cam Sanatları Müzesi’nde Eylül'de ilk kişisel seramik sergisini açtı. "Kitchenware for Wonderland" isimli sergide Setenay’ın seramik tornasından çıkan formları değiştirerek yaptığı çalışmalar, 24 Kasım'a kadar La Granja de San Ildefonso'da görülebilir.
 
İSPANYA İLE BAĞ KOPMADI
 
Kosova-Prizren doğumlu Sipahi, ailesindeki kültür çeşitliliğinin onda farklı kültürleri tanıma isteğini arttırdığını ifade ederek şunları söyledi: "İspanya sanatsal gelişimimde önemli bir rol oynayan, değişik alanlarda deneyimler kazanmamı sağlayan bir ülke. Erasmus öğrenimim biter bitmez Escuela Superior Del Vidrio’daki profesörlerimden birisinin asistanlığını yaparak Ulusal Cam Merkezi Vakfı aracılığıyla 1 ay boyunca Honduras'ta Escuela de Artesania del Vidrio adlı enstitüde cam boncuk şekillendirme dersleri verdim. Yaptığım cam takıları Museo del Vidrio’da satarak eğitimini aldığım alandan ilk kez para kazandım. Kraliyet Cam Fabrikası'nda yaptığım stajım cam sanatının endüstrideki yerini tanımamda çok yardımcı oldu. Bu nedenlerden dolayı İspanya ile olan bağım hiç kopmadı." (HM)