×

Seramik sektöründe atık yönetimi çalıştayı

Anadolu Üniversitesi’nde Seramik Araştırma Merkezi ve Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi iş biriliği ile gerçekleştirilen "Seramik Sektörün

Anadolu Üniversitesi’nde Seramik Araştırma Merkezi ve Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi iş biriliği ile gerçekleştirilen "Seramik Sektöründe Atık Yönetimi Çalıştayı" yapıldı.
 
Etkinlikte seramik sektörü temsilcileri, ilgili bölüm öğretim üyeleri ve kamu kuruluşları temsilcilerinden olmak üzere geniş bir katılımcı profili sağlandı.
Etkinliğin açılış konuşmasını SAM (Seramik Araştırma Merkezi) Ar-Ge Koordinatörü Prof. Dr. Alpagut Kara, çalıştay moderatörlüğünü ise Prof. Dr. Ülker Bakır Öğütveren gerçekleştirdi. Prof. Dr. Alpagut Kara, açılış konuşmasında çalıştayın başarılı geçmesini dilediğini ve katılımcılara teşekkür ettiğini belirtti.
 
ÖZVERİLİ OLUNMALI
 
Prof. Dr. Ülker Bakır Öğütveren, seramik üretiminde havaya ve suya atık karışımının gerçekleştiğini, seramik sektöründe havaya salınım söz konusu olduğunu ve sektörde hammadde taşıma esnasında da gaz salınımı gerçekleştiğini belirtti. Sektör bol miktarda su kullandığı için suda da kirlenme olabildiğini söyleyen Öğütveren, yakıt ihtiyacına da değindi. Çevre mevzuatında her bir kirliliğin bir tanımı ve gerekleri olduğunu söyleyen Öğütveren sözlerini özverili olmaya dikkat çekerek sonlandırdı. (HM)