×

Şenlikte ilk oyun Fatih Anadolu Lisesi’nden

Tiyatro Şenliğimizin ilk gösterisi Fatih Anadolu Lisesi’nden geldi. Haşmet Zeybek’in” Düğün yâda Davul” adlı oyununu öğrenciler büyük bir keyifle serg

Tiyatro Şenliğimizin ilk gösterisi Fatih Anadolu Lisesi’nden geldi. Haşmet Zeybek’in” Düğün yâda Davul” adlı oyununu öğrenciler büyük bir keyifle sergilediler. Öğrenciler, Anadolu gelenekleriyle süslenmiş bir köy düğünü canlandırdılar.
Aşk ve para arasında tercihe zorlanılan Zeynep’in gönlü köyün delikanlısındadır. Ancak anne ve babası kızlarını, Köy Ağasının saf oğluna vermek istemektedir. Aşk mı kazanacak para mı? Oyunun sonunda delikanlının gelinlik kızı damat evinden kaçırmasıyla son bulur.
Oyunun yönetmenliğini okul öğretmenlerinden Şirin Kurtulmuş ve Esma Bilgin birlikte üstlenmişler. Dekor ve kostüm tasarımını ise bütün ekip üstlenmişler. Oyunda, Elif Gülçur, Ceyda Salman, Berfin Sütcü, Burcu Telkes, Oğuzhan Coşğun, Özlem Eğir, Berkay Emir, Berkan Akyol, Ayberk Özden, T. Berat Kılıç, Şeyma Kırlı, Gizem Ürencik rol aldılar.
Öğrencilerimiz başlangıçtaki heyecanlarını üstlerinden atarak oyunun atmosferine kısa sürede adapte oldular ve oynarken hem eğlendiler hem de eğlendirdiler. Öğrenciler büyük bir beceriyle rollerinin üstesinden geldiler.
Öğrencilerimiz oyunun sonunda sevinçlerini arkadaşları ve aileleriyle paylaştılar ve birbirleriyle kucaklaştılar. (HM)