×

Senfoni’den coşku dolu konser

Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası bu haftaki konser programında seslendirdiği, Kurtuluş Savaşı’ndaki mücadeleyi anlatan birbirinden güzel eserl

Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası bu haftaki konser programında seslendirdiği, Kurtuluş Savaşı’ndaki mücadeleyi anlatan birbirinden güzel eserlerle, Eskişehirlilere coşku dolu bir konser gecesi yaşattı. Konsere, piyano sanatçısı Gülsin Onay konuk solist olarak katıldı.
7 Haziran Cuma akşamı Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda düzenlenen konserin orkestra şefliğini Naci Özgüç yaptı. Konserin ilk bölümünde, konuk solist Gülsin Onay Senfoni Orkestrası ile birlikte, Cumhuriyet Tarihi’nin önemli bestecilerinden olan Adnan Saygun’un piyano konçertosunu seslendirdi. Muhteşem performansıyla dinleyicileri büyüleyen Onay, ilk bölüm sonunda dakikalarca alkışlandı. Alkışlar üzerine üç defa daha sahneye çıkan Gülsin Onay, dinleyicilere unutulmaz bir konser yaşattı.
 
CUMHURİYET VE KURTULUŞ SÜİTLERİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in de izlediği konserin ikinci bölümünde, programdaki parçalarda değişlik yaptıklarını söyleyen şef Naci Özgüç, Türkiye’nin içinde bulunduğu duruma uygun besteler seçtiklerini belirtti. İkinci bölümde, ünlü besteci Muammer Sun’un Cumhuriyet ve Kurtuluş Süitleri’nden bölümlerin seslendirildiği konseri dinleyiciler, büyük coşkuyla takip etti. Konser sonunda, İzmir’in Dağları ve 10’uncu Yıl Marşı’nı da seslendiren orkestraya, konsere katılanlar da hep bir ağızdan eşlik etti. (HM)