×

Sempozyumda Soma unutulmadı

Sempozyumda Soma unutulmadı

 
Tepebaşı Belediyesi tarafından bu sene sekizincisi düzenlenecek olan Uluslar arası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu 5-20 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.
 
 
Yerli ve yabancı sanatçıların katılacağı sempozyumda bilimsel toplantılar, konserler, sergiler, müzik ve tiyatro etkinlikleri yer alacak. Eskişehir’in tuğla ve kiremit tarihine tanıklık eden eski Kurt Kiremit Fabrikası’nın ilgi çekici atmosferinde gerçekleştirilecek olan sempozyuma dünyaca ünlü terra-cotta sanatçıları katılacak. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, bu seneki sempozyumun, Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden işçiler anısına düzenleneceğini söyledi.
 
ÜNLÜLER YAĞMURU
 
Yaklaşık iki hafta sürecek sempozyumda Eskişehir’e yıldız yağacak. Türk Pop Müziğinin sevilen çiftçi Eda-Metin Özülkü, 5 Eylül Cuma akşamı saat 20.30’da sempozyum alanında hayranlarıyla buluşacak. Özgün müziğin yaşayan efsaneleri İlhan Şeşen ve Vedat Sakman, 8 Eylül Pazartesi günü saat 20.30’da Eskişehirlilerle buluşacak. Sempozyum, besteleri ve aşk şarkılarıyla gönüllerde taht kuran Ferhat Göçer konseriyle son bulacak. Göçer, 21 Eylül Pazar akşamı saat 20.30’da Espark Alışveriş Merkezi yanındaki otopark alanında sahne alacak.
 
USTALARI AĞIRLAYACAK
8. Uluslar arası Pişmiş Toprak Sempozyumu’na ulusal ve uluslar arası birçok sanatçıyı ağırlayacak. Sempozyuma katılacak sanatçılar şöyle: Sofia Beça (Portekiz), Bogdem Mateias (Romanya), Romana Mateias (Romanya), Abbas Akbari (İran), Andrey Molchanovskiy (Rusya), Candan Dizdar Terwiel (Ankara), Özgür Kaptan (Eskişehir), Kamuran Ak (Afyon), Kemal Tizgöl (Antalya), Ayhan Taşkıran (Çanakkale), Şenol Kubat ( Bilecik). (HM)