×

Şehit Savaş Kubaş Anadolu Lisesi’nden “Yanlışlıklar Komedyası”

Tiyatro konusunda pek çok ödülün sahibi olan Eskişehir Şehit Savaş Kubaş Anadolu Lisesi, Tiyatro Şenliğimizde iddialı bir oyun sergiledi.

Tiyatro konusunda pek çok ödülün sahibi olan Eskişehir Şehit Savaş Kubaş Anadolu Lisesi, Tiyatro Şenliğimizde iddialı bir oyun sergiledi. William Shakespeare’nin Yanlışlıklar Komedyası adlı oyunu sergileyen öğrenciler zor bir oyunu başarıyla sergilediler.
Okulun öğretmenlerinden Emin Gülören’in yönetmenliğinde çalışan ekip, teknik kurgu konusunda da başarılı bir çalışma ortaya koydu. Shakespeare gibi eserleri ağır olan bir yazarın metninde yer yer güncellemeler yapıldığı da gözlemlenen temsilde öğrencilerin performansı görülmeye değerdi.
 
Oyunda, Egeon, çok önce geldikleri Epidamnum'da, karısı Emilia ikiz oğlan doğurmuştur. O sırada Egeon ve ailesinin kaldığı yerde, aynı saatte bir köylü kadınında ikiz oğulları olmuştur. Egeonda bunu görünce büyüdüklerinde oğullarına hizmet etmeleri için köylü kadından bu çocukları satın almıştır. Ancak oradan dönerken bindikleri gemi kaza yapar ve kazadan sonra Egeon'un karısı, oğlu ve köle çocuklardan biri kaybolur ve bir daha haber alınamaz. Kazadan kurtulan ikizler büyüdükten sonra kardeşlerini aramak için Siraküza'ya giderler. Bunun üzerine aynı yerde bulunan ve birbirlerinden haberleri olmayan ikizleri kendileri dahil olmak üzere herkes karıştırmaya başlar. Ve bu olaylar büyük bir yanlışlık ve kargaşaya yol açar.
 
Temsilde, Furkan Korkut, Meryem Arslan, Furkan Yılmaz, Buse Filiz, Furkan Çevik, Dilara Öztürk, Çelik Er Seyhan, Elif Nazlı, Utku Tuna, İnci Öztürk, Furkan Tuğrul Akbulut, Nisa Nur Kan, Mustafa Yıllar, Doğancan Kısacık, Furkan Saraçoğlu, Özge Tatar , Nihal Saldoğan, rol aldılar.