×

Sanatsal park

BEBKA ve Odunpazarı Belediyesi iş birliği içerisinde özgün bir park çalışması olan Çağdaş Seramik Eserleri Parkı'nın yapım çalışmalarının sürdüğü bild

BEBKA ve Odunpazarı Belediyesi iş birliği içerisinde özgün bir park çalışması olan Çağdaş Seramik Eserleri Parkı'nın yapım çalışmalarının sürdüğü bildirildi.
 
Belediyeden yapılan açıklamada, amfi tiyatrodan yürüyüş yollarına ve oturma birimlerine kadar geleneksel motiflerle tasarlanmış mozaik çalışmaları ile görsel bir zenginlik kazandırılan park, 18 bin metrekarelik alana sahip. Yapılan çalışmalar kapsamında sanatsal aktivitelerin yapılacağı müze ve kafenin yanı sıra çağdaş seramik heykelleriyle donatılacak olan parkın kültürel bir miras olarak gelecek nesillere bırakılması hedefleniyor. Çağdaş Seramik Eserleri Parkı'nın turizmde büyük bir sıçrama yaşatacağı ve Eskişehir'in en önemli cazibe merkezlerinden biri olacağını belirten yetkililer, yapılacak olan peyzaj düzenlemeleri ile yeşil ve sanatın bir arda buluştuğu özel mekanlardan biri haline geleceğini belirtti. (HM)