×

SALİH ZEKİ ANADOLU LİSESİ

Tiyatro Şenliği’ne katılan Salih Zeki Anadolu Lisesi öğrencileri Kurban adlı oyunun büyük bir başarıyla sahnelediler.

Tiyatro Şenliği’ne katılan Salih Zeki Anadolu Lisesi öğrencileri Kurban adlı oyunun büyük bir başarıyla sahnelediler. Güngör Dilmen’in trajedi tarzından yazdığı oyunda Kuma Sorunu inceleniyor.
Karacaören köyünde yaşayan Zehra ile Mahmut evli ve iki çocukları vardır. Buna rağmen Mahmut Zehra’nın üzerine 15 yaşında bir kızı kuma getirmek ister. Zehra bunu kabullenmez ve oğlu ve kızıyla birlikte kendi canına kıyarak düğünü önler. Olayların gelişiminde köylü kadınlar koro halinde hem kışkırtıcı ve cadı hem de öğüt veren yardımcı olarak görev alır. Oyunun sahnelenmesinde özellikle rüya halinin ortaya konuşu ve koro halindeki kadınlar olayların heyecanını arttırdı.
Okulun öğretmenlerinden Behiye Koçak ve Sevgi Teke’nin ortaklaşa yönettikleri oyunda, Fatma Caran, Arda Ünlüer, Utku Ertürkan, Esra Çoban, Deniz Koçak, Deniz Çetin, Emine Dedecan, Beyza Kaya, Burak M.Kocaoğlu, Emre Şamdan, Ezgi Oluklulu, Öykü Şeker, İrem Yıldız, Beril Pekdemir, Beril Dağaşan, Cihan Battal, Burak Barıt oynadı. Destansı ve şiirsel bir dille yazılan oyunda öğrenciler büyük bir performans sergilediler ve tüm oyunu seyirciler nefessiz izlediler.