×

Saadet Partisi Eskişehir haftalık basın toplantısında iktidara sert çıktı!

Saadet Partisi (SP) Eskişehir GİK Üyesi ve İl Sorumlusu Süleyman Tekbaş, İl Divan Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Yoksulluk, yokluk ve yolsuzluk konusundaki süreklilik, ‘Büyük Türkiye’, ‘Güçlü Türkiye’, ‘Yeni Türkiye’ ve ‘Türkiye Yüzyılı’ söylemlerinin bir sonucudur” dedi.

Saadet Partisi Eskişehir, Taşbaşı Kültür Merkezi’nin Kırmızı Salonu’nda İl Divan Toplantısı’nı gerçekleştirdi. İktidara yönelik sert eleştirilerde bulunan Tekbaş, “Bu iktidarın en büyük başarısı; adaletsizlik ve yolsuzlukla dolu bir ülke inşa etmektir. Devleti yönetemeyen bir iktidar ile karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

“HIÇBİR ŞEY YAPMADI” DEMEK YANLIŞ

“AK Parti’nin hiçbir şey yapmadığını söylemek yanıltıcı olur” diyen Tekbaş, “AK Parti genellikle ya yanlış işler yaptı ya da yaptığı işleri kötü bir şekilde uyguladı. Bu durum, sosyolojik çürüme ve ekonomik çöküşten daha ciddi sonuçlara yol açıyor. Yoksulluk, yokluk ve yolsuzluk konusundaki istikrar, ‘Büyük Türkiye’, ‘Güçlü Türkiye’, ‘Yeni Türkiye’ ve ‘Türkiye Yüzyılı’ retoriğinin birer ürünüdür” şeklinde konuştu.

BÜTÇENİN YÜZDE 17'Sİ FAİZE GİDİYOR

Ekonomik sorunlara da değinen Tekbaş, “Yerli üretim ve milli eğitim alanında büyük bir başarısızlık söz konusu. Tarım ve hayvancılık alanında ise tarlayı ekmenin ve hayvan beslemenin zarar getirdiği düşünülüyor. AK Parti, Türkiye’nin ekonomisini borç temellendirmesiyle yönetme konusunda kalıcı bir başarısızlık sergilemektedir. 2023 bütçesinde toplanan vergilerin yüzde 15’i faize giderken, bu oran 2024 bütçesinde yüzde 17’ye yükseliyor. ‘Türkiye Yüzyılı’ olarak tanımladıkları dönem, iş bulmanın, ev edinmenin ve insanca bir yaşam sürmenin mümkün olmadığı bir duruma işaret ediyor” dedi.

Tekbaş, sözlerine şöyle devam etti: “Sorunlardan kurtulmanın yolu bellidir; adil bir devlet yapısı, eşit bir paylaşım ve insanca bir yaşam. Bu hedeflere ulaşmanın yolu ise Milli Görüş ve Saadet Partisi’nden geçmektedir. İktidar sahiplerine sesleniyorum: Katliamların sona ermesi, ticari ve diplomatik ilişkilerin tamamen kesilmesiyle mümkündür.”