×

Önemli açıklama: Eskişehir'de kira fiyatlarının düşmesi için...

Eskişehir’de konut satışlarının beklentinin altında kaldığını ifade eden Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, “İnsanlar sıcak paraya erişemediklerinden ve kredi faizlerinin 3 ve 3’ün üzerinde olduğundan dolayı satışlar yapılamıyor” dedi.

Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, şehirde beklenen konut satışlarının gerçekleşmediğini vurgulayarak, yaz döneminde gurbetçilerin alım yapmadığını ve kredi faizlerinin yüksek olmasının satışları olumsuz etkilediğini söyledi.

ŞEHİR OLARAK HİSSETMEDİK

Türkiye genelinde 2.5 yıl aradan sonra konut satışlarının konut dışı satışlarının önüne geçmesini Eskişehir özelinde değerlendiren Çelik, “Bu sene Eskişehir'imizde değerlendirecek olursak biz bunu şehir olarak hissetmedik. Meslektaşlarımızla beraber satışların geçtiğimiz yılları tamamlamadığını söyleyebiliriz. Bütün arkadaşlarıma sorduğumda satış yapamadıklarını ifade ettiler. Ben bu sene gurbetçilere  bir tane satış yaptım. Gurbetçilerin  gelmediğini, yaz tatiline gittiğini söylüyorlar. Bu sene de yazı boşa geçirdik diyebiliriz. Bizim beklentilerimiz çok ama satışlarımız gerçekten çok durgun. Bu istatistikleri kim yapıyor bilemiyorum. İnsanlar sıcak paraya erişemedikleri ve kredi faizlerinin 3 ve 3’ün üzerinde olduğundan dolayı satışlar yapılamıyor. Müteahhit arkadaşlar yeni inşaatlara başlamıyor. Biz kesinlikle bu araştırmaların yanlış olduğunu söylüyoruz, biz çünkü şu anda sahadayız. Hiç kimse istediği sayıda gayrimenkula ulaşamadı” diye konuştu.

ENFLASYONDAN KAYNAKLANIYOR

Eskişehir’de kiralık evler noktasında bir sorun olmadığını belirten Çelik, “Ama fiyatlar tabi yüksek. Fiyatların yüksek olmasının sebebi enflasyondan kaynaklanıyor. Gittikçe yükselen bir fiyat görüyoruz. Ancak hükümetimiz buna çare bulabilir. Enflasyonu durdurduğunuz anda her şeyin fiyatların geri geldiğini göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

Emlakçıların geçtiğimiz yaz bekledikleri performansı yakalayamadıklarını ifade eden Emlakçı Gönül Ünsal ise“Gurbetçilerden beklediğimizi alamadık maalesef. Dilediğimiz satışları yapamadık. Artık önümüzdeki sene inşallah daha umutluyuz” dedi.