×

Öğrencilerin keman dinletisi

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Elemanı H. Bülent Akdeniz’in Keman Sınıfı öğrencileri, Devlet Konservatuvarı Salon 2003’te gerçekle

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Elemanı H. Bülent Akdeniz’in Keman Sınıfı öğrencileri, Devlet Konservatuvarı Salon 2003’te gerçekleştirilen konserde müzikseverlere keman rüzgârı estirdi.
 
Öğrencilerin keman performanslarına Devlet Konservatuvarı Öğr. Gör. Dr. Hale Vural piyano ile eşlik etti. Öğr. Gör. Dr. Vural konserin önemli bir konsantrasyon çalışması olduğunu söyledi ve ekledi: "Bu akşam elbette heyecanlıyız. Ancak öğrencilerin bu heyecanla mücadele edebilmesi, izleyici karşısında kendini tamamen sanatına adamış olması ve sadece çalmak değil, eserin ruhuna, enstrümanının ruhuna tamamen ulaşması için önemli bir konser. Bu gibi konserler öğrencilerimizin salonlarda, kendi başına yalnız çalıştıkları gibi bir ruhu kazanmaları açısından çok önemli." Keman öğrencisi Tunahan Alan ise: "6 seneyi aşkın bir süredir konserlere çıkıyorum. Bu konserler bizler için çok önemli. Gerçi ne yazık ki klasik müzik duyarlılığı çok yüksek değil; ama biz sanat aşkı ile konsantrasyonumuzu birleştirip müziğin derinliğine inmeye çalışıyoruz." dedi. (HM)