×

NECİP FAZIL’IN “PARA” OYUNU ESKİŞEHİR’DE

Eskişehir 2013 TDKB Ajansı etkinlikleri kapsamında ünlü yazar, şair Necip Fazıl Kısakürek’in “Para” adlı tiyatro oyunu, Abdülkadir Katra’nın yönetmenl

Eskişehir 2013 TDKB Ajansı etkinlikleri kapsamında ünlü yazar, şair Necip Fazıl Kısakürek’in “Para” adlı tiyatro oyunu, Abdülkadir Katra’nın yönetmenliğinde Çanakkale Sanat Tiyatrosu tarafından Eskişehir’de sahnelenecek.
“Tutkular Ahlakı Öldürür” sloganı ile hazırlanan ve günümüzden de izler taşıyan oyun, Eskişehir’de üç ayrı salonda toplamda 9 kez sahnelenecek.
Aşkın, sevginin, sadakatin, imanın, ahiretin; kısacası insana dair her şeyin para olduğu ve insanların para uğruna insani değerlerden uzaklaştığı vurgulanıyor.
İnsanoğlu paranın icadından bugüne kadar, yaratılışının özünü oluşturan güzel ahlakı unutarak paranın kölesi olmuştur. Para, insanlığın gerektirdiği erdemleri insana unutturmuştur. Para uğruna her türlü hileye başvuran insanların durumlarını gözler önüne seren oyun, insanlık için çok önemli mesajlar içeriyor.
 
 
GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU
 
Her yaştan insanın hayatını sorgulamasını sağlayacak ve önemli sonuçlar elde edeceği Necip Fazıl Kısakürek’in “Para” adlı oyunu Abdülkadir Katra’nın güçlü rejisi ve Çanakkale Sanat Tiyatrosunun deneyimli oyuncu kadrosunun performansı ile izleyicilerin hafızasında önemli izler bırakacaktır.
 
OYUNUN SAHNELENECEĞİ TARİHLER, SALONLAR VE SEANSLARI ŞÖYLE:
 
GÜN YER SAAT
10 Şubat Pazartesi Yunus Emre 10:00, 14:00, 19:00
Kültür Merkezinde
 
11 Şubat Salı Gazi Kız Teknik 09:00, 11:00, 13:00
Meslek Lisesi
 
12 Şubat Çarşamba Eti Sosyal 09:00, 11:00, 13:00
Bilimler Lisesi