×

Miniklerden Renkler Atölyesi

Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı ve Çocuk Üniversitesi Müdürü Prof. Dr. Ertuğrul Yörükoğulları’nın 3 senedir yürüttüğü Çocuk Üniversitesi Pro

Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı ve Çocuk Üniversitesi Müdürü Prof. Dr. Ertuğrul Yörükoğulları’nın 3 senedir yürüttüğü Çocuk Üniversitesi Projesi ile çocuklar ilk diplomalarını almanın sevincini yaşadılar.
 
 
Öğrenciler, diploma sevincinin yanı sıra 2 hafta süren resim eğitiminin ardından 12 Temmuz Cuma günü Eğitim Fakültesinde açılan "Renkler Atölyesi" adlı sergide resimlerini sergileme fırsatı yakaladı. Resim eğitimlerine katılımın oldukça fazla olduğunu vurgulayan Çocuk Üniversitesi Müdürü Yörükoğulları, çocukların katılım belgelerini alırken duydukları heyecandan dolayı yaşadıkları mutluluğu dile getirdi. Açılış konuşmasında velilere teşekkürlerini sunan Yörükoğulları, konuşmasına şöyle devam etti: "Çocuk Üniversitesi 3 yıldan beri faaliyet gösteren, çocuklarımızı üniversiteli yapmanın heyecanını onlara aşılayan bir kurum. Açtığımız çeşitli programlarla çocuklarımızı üniversiteli yapıyoruz. Başka programlarımız da var, çocuklarımızı mutlaka bu programlara yollamaya çalışalım.”
 
KENDİLERİNİ KEŞFEDİYORLAR
 
Hocaların yardımıyla çocukların kendilerini keşfettiğini belirten Yörükoğulları, “Biz de onları keşfediyoruz; onlar bizim geleceğimiz, çok umutluyuz. Umarım onları ileride bilim adamı, sanatçı olarak görürüz. Onlara bu başarılarından dolayı bugün katılım belgelerini vereceğiz" diye konuştu. Öğrencilerden Zehra Beren Beken, Mehmet Nadir Berberoğlu, Ela Turhan, Görkem Kurama, Zeynep Tigin, Elifnaz Değirmenkaya, Nehir Arsel, Elif Kıyak, Pınar Ece Bahtiyar, Kerem Peker, Özgün Beste Akaoğlu, Fuat Alp Günsoy, Alp Erişti ve Eylül Pişiren diplomalarını Çocuk Üniversitesi Müdürü ve öğretmenlerinin elinden aldı. (HM)