×

Minikler ilk sergisini açtı

Eskişehir’de 7 yaşındaki ilkokul 2’inci sınıf öğrencisi Zeynep Berberoğlu, ilk resim sergisini açtı.

Eskişehir’de 7 yaşındaki ilkokul 2’inci sınıf öğrencisi Zeynep Berberoğlu, ilk resim sergisini açtı.
Minik Zeynep, 5 yaşından beri yaptığı 200 resim içinde beğenilen 30 resmiyle bir sergi açtı. Yaşıtların aksine televizyon ya da sanal ortamdan uzak durmayı tercih eden Zeynep, minik parmaklarıyla yaptığı birbirinden güzel resimleri, arkadaşlarının ve öğretmenlerinin beğenisine sundu. Serginin açılışında konuşan Berberoğlu, resim çizmeyi çok sevdiğini söyledi. Resim becerisini geliştirmeye çalıştığını belirten Zeynep Berberoğlu, “Ben 5 yaşımdan bu yana resim yapıyorum. Resim yapmayı çok seviyorum. Okuduğum kitaplarda bulunan resimler bana bir çok konu verdi. Yaşadığım olaylardan da kendime birçok konu buldum. Öğretmenlerimize bana bir resim sergisi açtıkları için çok teşekkür ederim, onlara minnettarım. İleride ressam olmak istemiyorum. Anca resim becerimi daha da geliştirmeye çalışıyorum. Arkadaşlarımı, ailemi ve yaşadığım olayları çizmeyi çok seviyorum” diye konuştu.
 
Televizyon ve bilgisayar yerine resimle meşgul oluyor
 
Sergi açılışında kızını yalnız bırakmayan anne Arzu Karaboğa ise, Zeynep'in başarısından ötürü kendisiyle gurur duyduklarını söyledi. Kızının 5 yaşında bu yana resim yaptığını belirten anne Karaboğa, sözlerine şöyle devam etti:
“Zeynep küçüklüğünden buyana resim yapıyor. Yaşıtlarının aksine, televizyon ve bilgisayarla çok vakit geçirmeyip, kendisini resim ile meşgul ediyor. Biz bu durumdan ailecek çok mutluyuz ve kızımızla gurur duyuyoruz. Öncelerde resimli roman yazıyordu. Sonra resme yöneldi. O günde bu yana fazlasıyla resim yapıyor. Bazen konu soruyor, biz de ona göre konu veriyoruz. Sonra kendisi nasıl esinleniyorsa onu çiziyor. Şimdiye kadar 200'ü aşkın resmi var. 7 Yaşında ilk sergisini açtı kızım. Bunun devamının geleceğini düşünüyorum.” (İHA)