×

Milli Beka Hareketi, Eskişehir’de 58. il başkanlığını açtı

Milli Beka Hareketi Eskişehir İl Başkanlığı binası, Genel Başkan Murat Şahin’in katılımıyla açıldı. Açılışa katılmayan AK Parti milletvekillerine seslenen Şahin, siyaset için gelmediklerini belirterek, “Cumhurbaşkanı’nın yoluna layık olmamışlar, Sayın Cumhurbaşkanı'nın çizgisinden sapmışlardır” dedi.

Milli Beka Hareketi, Eskişehir'de 58. il başkanlığı binasını Reşadiye Esnafı Sokak'ta düzenlenen törenle açtı. Milli Beka Hareketi Genel Başkanı Murat Şahin, hareketin milli dayanışma ve hizmetlerde hükümetin yanında olduğunu belirtti. Şahin, siyasi değil, milli konular için bir araya geldiklerini vurguladı.

BİR BÜTÜN OLMALIYIZ

“Mustafa Kemal'ler buradadır diyerek dosta düşmana seslenmek için geldik” ifadelerini kullanan Şahin, “58. İl Başkanlığımızı Eskişehir’de açıyoruz. Biz, Milli Beka Hareketi olarak, ülkemizin her türlü milli dayanışmasında, milli kalkınmasında ve hizmetlerinde hükümetimizin yanındayız. Tabii ki ülkede iktidarıyla, muhalefetiyle bir bütün olmalıyız. Savaş çok yakın ve sınırımıza kadar gelmiş durumda” dedi.

SİYASET İÇİN GELMEDİK

Açılışa katılmayan AK Parti milletvekillerine de seslenen Şahin, “Cumhurbaşkanı’nın yoluna layık olmamışlar, Sayın Cumhurbaşkanı'nın çizgisinden sapmışlardır. Biz buraya siyaset konuşmaya gelmedik. Biz burada vatan konuşmaya geldik, millet konuşmaya geldik, Mustafa Kemal’i konuşmaya geldik. Aramızda benim de muhalefet ettiğim Cumhuriyet Halk Partili temsilciler varmış, davetimize katıldıkları için teşekkür ederiz. Muhalefet olabiliriz ama cebimizde Türkiye Cumhuriyeti kimliği var” dedi.

İMANLI CUMHURİYETÇİLERİZ

Milli Beka Hareketi’nin ülkenin birlik ve beraberliğini korumak için kurulan bir hareket olduğuna değinen Milli Beka Hareketi İl Başkanı Bahadır Kaygısız, “Bizler, bu kutlu yolda, Türkiye’mizin geleceği için adım atan, milli ve manevi değerlere bağlı, vatanını, milletini seven insanların bir araya geldiği büyük bir aileyiz. Mustafa Kemal Atatürk’ü bir lider olarak tanımlayan, onun ilke ve inkılaplarına bağlı, arkamızda hiçbir siyasi parti gücü olmadan, İslami tek itikadi nizam olarak seçen ve kabul eden bu nizamı ‘mutlak’ ve ‘hakim’ olan sahibinin davasını ‘ilahi kelimetullah duası, davası’ olarak kabul eden imanlı cumhuriyetçi ruhlarız” şeklinde konuştu.

BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIZ

Kaygısız, “Son zamanlarda yaşanan kadına şiddet, çocuk istismarı, gençlerin üzerinde oynanan uyuşturucu tezgâhını bertaraf etmek ve aynı zamanda Eskişehir’imizde üstü örtülmek istenen milli irade ve milli şuuru tekrardan alevlemek için gereken tüm bedelleri ödemeye hazırız. Ayrıca tekrar belirtiyorum: Pedofili suçtur” diye konuştu.