×

Mihalıççık Belediyesi "Dost Evi" ile o sorunu çözdü!

Mihalıççık’ta konaklama sorunu tarih oluyor. Yunus Emre Mahallesi’ndeki uzun yıllardır süregelen konaklama eksikliğini gidermek amacıyla Mihalıççık Belediyesi önemli bir adım attı.

Mihalıççık Belediyesi, Yunus Emre Mahallesi'nde yıllardır süregelen konaklama sorununu nihayet çözdü. Belediye Başkanı Haydar Çorum’un özverili çalışmalarıyla bölgeye önemli bir katkı sağlandı.

Yunus Emre Mahallesi'nde, önceden Yunus Emre Belediyesi Hizmet Binası olarak kullanılan bina, kapsamlı bir restorasyon ve iç mimari dönüşüm sürecinin ardından "Dost Evi" ismiyle otel olarak hizmet vermeye hazırlanıyor. Yeni konaklama tesisi, özellikle Yunus Emre Külliyesi'ni ziyaret eden misafirlere hizmet verecek. Ayrıca, ilçeye gelen aile ve bireysel ziyaretçilere de kapılarını açacak.

Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, “Ekibimizle birlikte Yunus Emre Mahallesi'nde yer alan belediye hizmet binamızın restorasyon ve iç mimari dönüşüm çalışmalarını tamamladık. Artık bu önemli projeyi hayata geçirerek konuklarımıza konforlu bir konaklama deneyimi sunacağız. 25 odalı ve 52 yatak kapasiteli Dost Evi Oteli, 19 Eylül 2024 Perşembe günü hizmete açılacak. Hemşehrilerimizi açılışımıza bekliyoruz” dedi.

Yunus Emre Mahallesi'nde hayata geçirilen Dost Evi, bölgenin turizm potansiyelini artırmayı hedefliyor ve ziyaretçilere konforlu bir konaklama seçeneği sunarak Mihalıççık’ın turistik cazibesini artıracak.