×

Mezuniyet Konseri

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı Kontrbas Bölümü "Mezuniyet Konseri" düzenlendi

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı Kontrbas Bölümü "Mezuniyet Konseri" düzenlendi. Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde bu yıl lisans bölümünden mezun olan Burak Koçak ve yüksek lisanstan mezun olan Orhan Mert Keser sahne aldı. Koçak ve Keser'e piyanoda Öğr. Gör. C. Bengi Baraz eşlik etti.
 
Konserde, Eskişehir Vali Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Günay ve Cumhuriyet Savcısı Bülent Yıldız da yer aldı. Kontrbas Bölümü öğretim üyesi Doç. Esra Gül konserle ilgili olarak "Konservatuvar eğitimi 10 yıl süren bir eğitim. Bugün bu sahnede çalan öğrencilerimiz konservatuvarda 10 yıllık eğitimini tamamlamış gençler. Bu hem öğrenci hem de öğrenci açısından çok büyük emek isteyen bir şeydir. Öğrencilerimizin ikisi de çok başarılı ve kontrbasçı olarak da Türkiye'deki güzel orkestralarda yer alacaklarını düşünüyorum." dedi.
Barok ve Çağdaş Dönem'den eserlerin yer aldığı konserde, Giovanni Bottesini, J. S. Bach, N. Paganini, W. Jentzsch gibi sanatçıların eserlerine yer verildi. (HM)