×

Meteorik boşluk sergisi açıldı

Mimarlar Odası’nın mevcut Atatürk Stadyumu’nun yeriyle ilgili hazırladığı mimari proje yarışmasında üretilen eserler sergilendi.

Mimarlar Odası’nın mevcut Atatürk Stadyumu’nun yeriyle ilgili hazırladığı mimari proje yarışmasında üretilen eserler sergilendi.

Mimarlar Odası tarafından, yıkılacak Atatürk Stadyumu alanına ne yapılabileceği üzerine fikirler üretilmesi amacıyla düzenlenen “Meteorik boşluk-Eskişehir yerçekimi kuvvetini yaratıyor” konulu yarışmanın sergisi törenle açıldı. ESOGÜ Mimarlık Bölümü Başkanı Ayşen Öztürk, Atatürk Stadyumu'nun önemli bir kent dinamiği olduğundan bahsetti. Stadın çevresindeki alanların bu dinamiğe değer kattığını kaydeden Öztürk, “Taşınma kararı alınan Atatürk Stadyumu yaklaşık 50 yıldır futbolun yanı sıra yüzme, basketbol, voleybol, atletizm ve bunun gibi spor aktiviteleriyle, resmi bayram kutlamaları iki üniversitenin mezuniyet törenlerine ev sahipliği yapan önemli bir kent dinamiğidir. Stadyumun çevresinde yer alan hava hastanesi, okullar bölgesi ve bunun gibi alanlarda bu dinamiğe artı değer katmakta. Gelecek planlarda ayrıştırılamaz, bütüncül bir bakışa ihtiyaç duyulmaktadır” dedi. Öztürk ayrıca, taşınacak alan için hafızaya kaydedilen duygusal alanların tek seferde tasarlanıp tüketilemeyeceğine de dikkat çekti.

Açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın yanı sıra birçok davetli katıldı.