×

Mehmet Akif Ersoy fotoğraf ve şiir sergisi

Eskişehir 2013 TDKB Ajansı, İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri kapsamında, şairin fotoğraflarından ve şiirlerinden oluşan

Eskişehir 2013 TDKB Ajansı, İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri kapsamında, şairin fotoğraflarından ve şiirlerinden oluşan bir sergi düzenliyor. Aynı etkinlik kapsamında şairin torunu Selma Argon söyleşisi de gerçekleştirilecek.
 
“İmparatorluktan Cumhuriyete Mehmet Akif Ersoy” adlı resim ve şiir sergisi 24-25-26 Aralık tarihleri arasında Kültür ve Turizm Müdürlüğü Müzesinde gerçekleşecek. Sergide, 1873 yılında dünyaya gelen ve 1936 yılında vefat eden şairin kendisi, ailesi ve dostlarının yer aldığı fotoğraflar; cenazesi ve kabrine ait fotoğraflar ile Ankara’daki Tacettin Degahı ve İstanbul’daki Mısır Apartmanına ait fotoğraflar sergilenecek. Serginin yanı sıra İstiklal şairinin şiirleri, hakkında yazılan yazılar ve mektupları sergiye farklı bir boyut katacak.
Sergi salonunda ayrıca, Büyük Şairin torunu Selma Argon’un katılacağı bir söyleşi gerçekleştirilecek. Selma Argon’un dedesini anlatacağı söyleşinin sonunda, Ersoy Ailesinin hayatının anlatıldığı kitabı katılımcılar için imzalayacak.