×

Külliyedeki mutfak aslına uygun olacak

Seyyid Battalgazi Vakfı Başkanı Sırrı Kabadayı, külliye restorasyon sırasında tarihi mekana yapılan Amerikan mutfağı konusunda şu anda bir şey yaptıra

Seyyid Battalgazi Vakfı Başkanı Sırrı Kabadayı, külliye restorasyon sırasında tarihi mekana yapılan Amerikan mutfağı konusunda şu anda bir şey yaptıramayacaklarını belirterek "Önümüzdeki günlerde mutfağın aslına uygun şekilde düzenlenmesi için gerekli çalışmaları yapacağız. Çalışma yapmak için Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’ndan izin isteyeceğiz” dedi.
 
Seyyid Battalgazi külliyesinde yaşanan sorunları çözmek için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Sırrı Kabadayı, restorasyon çalışmalarının tamamlandığını ve geçici kabulün yapıldığını kaydetti. Kabadayı, “Bilindiği üzere külliyenin borcundan dolayı elektrikleri kesikti. Biz 13 bin liralık borcu sponsor aracılığı ile ödedik. Borç müzeden kalma bir borçtu. Bilindiği üzere buradaki müze taşındı. Ancak hala külliyenin tamamına elektrik verilemiyor. Trafo elektriği kaldırmıyor. Bunu çözmek için oraya bir trafo yapılması gerekiyordu. Şu anda OEDAŞ ile görüştük, Seyitgazi’ye yeni bir trafo kurulacak”diye konuştu. (İHA)