×

Köşe Bucak Hikayeler.. İmişehir tatil köyü olmuş

Köşe Bucak Hikayelerin yolu bu kez de kentin hemen yanı başındaki İmişehir köyüne düştü.

Köşe Bucak Hikayelerin yolu bu kez de kentin hemen yanı başındaki İmişehir köyüne düştü.
İmişehir Odunpazarı’na bağlı bir orman köyü. 1870 yıllarında iki amcaoğlu bu köyü kuruyorlar adına da Emmişehir diyorlar. Köyün adı sonradan İmişehir’e dönüşüyor.
Köy muhtarı Kadir Zaptiye ve köyün ileri gelenlerinden emekli astsubay Kerem Ferlibilek’ten aldığımız bilgilere göre, köyün eski okulu muhtar Zaptiye ve Ferlibilek’in öncülüğünde, köyün gençlerinin de katkılarıyla tamir edilerek, bir müze haline getirilmiş.
Eski tarım aletleri, köy köy dolaşarak toplanan antika eşyalar ve fotoğraflarla eski okul bir müze olarak hizmet veriyor.
Okul bahçesinde Atatürk büstü, çevre düzenlemesi bu mekanı çekici hale getirmiş.
Köyde yaşayan insanların yanı sıra yaklaşık 110 hanelik bir yazlıkçı grubu da var. Bu nedenle köy daha bakımlı hale gelmiş. Buraya yapılan villalarda yaz mevsiminde, oksijeni bol, sakin olan köyü yazlıkçılar dolduruyor. Sadece yaz mevsimlerinde değil, yılın belli aylarında buraya gelen insanlar da bulunuyor.
Köyde bir yüzme havuzu yapılmış ancak tamamlanamamış. Olanakları olmadığından soyunma odaları yapılamamış.
Köy halkının Odunpazarı Belediyesi’nden beklentileri var.
Köyde yapılan modern fırın için ruhsat alınamıyor. Oysa bu fırının köy ekonomisine katkı yapacağı düşünülmüş. Bu konuda Belediyeden anlayış bekliyorlar.
Civar köylere de hitap edecek bu fırının bir an önce faaliyete başlaması isteniyor.
İmişehir köyü bir tatil köyü havasına girmiş, bazı eksikliklerinin ise Odunpazarı Belediyesi tarafından tamamlanmasını istiyorlar.
Ayrıca köyün etrafına gelişigüzel çöp atılmasından da yakınan köy halkı, bunun hem sağlığı tehdit ettiğini hem de çirkin bir görüntü oluşturduğunu söylüyorlar.
Odunpazarı Belediyesi’nden beklentilerinin de bir an önce gerçekleşmesini istiyorlar.