×

Kırımlılar Birlik ve Dayanışma Gecesi

Eskişehir Kırım Türkleri Kültür Dayanışma Spor Kulübü Derneği tarafından düzenlenen, "Kırımlılar Birlik, Beraberlik ve Dayanışma Gecesi" Mavi Ada Düğü

Eskişehir Kırım Türkleri Kültür Dayanışma Spor Kulübü Derneği tarafından düzenlenen, "Kırımlılar Birlik, Beraberlik ve Dayanışma Gecesi" Mavi Ada Düğün ve Davet Salonlarında gerçekleştirildi.
 
Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Türk Dünyası Kültür Başkentliği bittikten sonra da Eskişehir'in, Türk dünyasının ve Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin kalbinin attığı bir yer olmasını temenni ettiklerini bildirdi. Türk dünyası ülkeleriyle ilişkileri geliştirerek, gönül köprüleri kurmaya çalıştıklarını aktaran Tuna,
"Kültür başkentliği, Eskişehir milletvekillerinin çabası sonucu yeni çıkan yasayla 6 ay daha uzatıldı. Kalıcı eserlerin bitirilmesi açısından bu süreye ihtiyacımız var. Bu süreyle Eskişehir, büyük kazanımlar elde edecek. Türk Dünyası Kültür Başkentliği bittikten sonra da Eskişehir'in, Türk dünyasının ve Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin kalbinin attığı bir yer olmasını temenni ediyoruz” dedi.
 
MİLLETVEKİLLERİ DE KATILDI
 
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel ile AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca ise etkinlikte bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Dernek Başkanı Mesut Ör de Kırım Özerk Cumhuriyeti ile Eskişehir'den 13 okul arasında kardeşlik protokolü imzalandığını hatırlatarak, Kırım Türkleri'ne karşı gösterdikleri ilgiden dolayı Tuna'ya teşekkür etti. Etkinliğe, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül, Vali Tuna'nın eşi Pervin Tuna ve davetliler katıldı. (HM)