×

Kınık fotoğrafları izleyiciyle buluştu

Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF)'nin düzenlediği "İbrahim Demirel Kınık Fotoğrafları" konulu kişisel sergi, açıldı.

Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF)'nin düzenlediği "İbrahim Demirel Kınık Fotoğrafları" konulu kişisel sergi, açıldı. Kınık çömlekçilerinin anlatıldığı, ağırlıklı olarak doku ve el fotoğraflarının yer aldığı sergiye ilgi yoğun oldu.
 
Serginin açılışını yapan İİBF Dekanı Prof. Dr. Recai Dönmez serginin, uzun bir aradan sonra açtıkları ilk sergi olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Dönmez "Salon boş olduğu zamanlarda tedirgin oluyoruz. Işıklar yandığı zaman ise seviniyoruz. Bugün İbrahim Demirel’in güzel bir sergisiyle karşı karşıyayız. Bu fotoğrafçılık eserlerini bize sunma imkânını yarattığı için kendisine çok teşekkür ediyorum. Fotoğraflarla ilgili benim bir şey söylemem gereksiz ama fotoğraflarda en çok hoşuma giden eller oldu. Tekrar katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum." diyerek Demirel’e günün anısına hediye takdim etti.
 
 
“TÜRKİYE İÇİN KAZANIM”
 
Serginin gelişim sürecini anlatan Demirel ise böyle bir ortamda olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirerek "Kınık Köyü'nün hikâyesi şöyle anlattı: 1937’de mesleği seramik olan 300 hane Bulgaristan’dan Türkiye’ye göç etmiş. Dede, torun ayırt etmeden çalışıp üretiyorlar. Herkesin mesleği seramik ve bu alanda 300 tane usta var. Benim bunu çektiğim zaman 25 tane usta kalmıştı. Türkiye için güçlü bir kazanım olduğunu düşünüyorum." Demirel, Kınık isminin hikâyesini ve yaptığı çalışmalardan da bahsetti. (HM)