×

Kazım Kurt'tan destek gören temizlik hareketi!

Eskişehir'de Odunpazarı, çevre bilinci için bir araya geldi. 21 Eylül Çevre Temizlik Günü'nde Asarcıklı Caddesi'nde düzenlenen etkinlikte, hem vatandaşlar hem de belediye çalışanları temiz bir çevre için harekete geçti

Eskişehir'de Odunpazarı Belediyesi, 21 Eylül Çevre Temizlik Günü dolayısıyla Asarcıklı Caddesi’nde anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlikte, katılımcılar sigara izmariti ve çöp toplayarak çevre temizliğine dikkat çekti.

Etkinliğe, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Talat Yalaz, CHP Eskişehir İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Yeşildal, CHP Odunpazarı İlçe Kadın Kolları Başkanı Özgül Özbil ve Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru da katıldı. TEMA ve Eskişehir Çevre Derneği gibi çevre duyarlılığına katkı sağlayan kuruluşlar da etkinlikte yer aldı.

Başkan Kurt, etkinlik sırasında yaptığı konuşmada, çevre temizliğine olan ihtiyacı vurgulayarak, sigara izmaritlerinin sokakları kirlettiğini belirtti. Sigara içenlerden izmaritlerini çöp kutularına atmalarını isteyen Kurt, “Bu etkinlik, insanları bilgilendirmek ve çevre bilincini artırmak için önemli bir fırsat” dedi.

“Amacımız, cezalarla değil, sevgiyle ve işbirliğiyle temiz bir çevre yaratmak” diyen Kurt, tüm Eskişehir halkını bu bilinçle hareket etmeye davet etti. Etkinlik, katılımcılar arasında büyük bir motivasyon yaratarak çevre temizliğinin önemini bir kez daha hatırlattı.