×

Karagöz ve Hacivat’a Azerbaycan’da yoğun ilgi

Karagöz ve Hacivat’a Azerbaycan’da yoğun ilgi

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Etkinlikleri kapsamında Eskişehir merkezinde ve tüm ilçelerinde gösterilerini sunan Karagöz- Hacivat Sanatçısı Mehmet Melih Salcan ve Mahmut Salcan’ın programları ülke sınırlarını aştı.
 
Eskişehir 2013 TDKB etkinlikleri çerçevesinde Azerbaycan’ın Gence, Bakü, Masallı ve Nizami şehirlerinde yapılan Karagöz ve Hacivat gösterileri çocuklardan yoğun ilgi gördü. Türkiye Cumhuriyeti Azerbaycan Başkonsolosluğu denetimi ve destekleriyle yaklaşık 50 bin çocuk gösterileri izledi. Hacivat-Karagöz gösterisi, Azerbaycanlı çocuklar tarafından beklenmedik bir şekilde yoğun ilgi ve kahkahalar içerisinde izlendi.
 
 
50 BİN ÇOCUK İZLEDİ
 
Azerbaycan Kültür Ataşesi Seyit Ahmet Arslan’da Azerbaycan’da gerçekleştirilen program dolayısı ile Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’ya ve Eskişehir 2013 TDKB Ajansı teşekkürlerini ileterek “Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı ve Azerbaycan Konsolosluğu olarak Azerbaycan’da ki çocuklarımıza güzel bir oyun planladıklarını ve bu Karagöz programının Eskişehir Valiliği tarafından Azerbaycan’a gönderilmesi ve sunulması da bizleri mutlu etmiştir.” dedi. (HM)