×

Kafkasya’dan Anadolu’ya kültür köprülerimiz

Eskişehir 2013 TDKB Ajansı’nın katkılarıyla “Kafkasya’dan Anadolu’ya Kültür Köprülerimiz, Uluslararası Seyyid Yahya Şirvani ve Halvetilik” sempozyumu

Eskişehir 2013 TDKB Ajansı’nın katkılarıyla “Kafkasya’dan Anadolu’ya Kültür Köprülerimiz, Uluslararası Seyyid Yahya Şirvani ve Halvetilik” sempozyumu düzenlenecek.
 
UNESCO’nun, vefatının 550. Yılı münasebetiyle 2013 yılını Seyyid Yahya Bakuvi (Şirvani) yılı ilan etmesi nedeniyle, Kafkasya Üniversiteler Birliğince 21-23 Kasım 2013 tarihinde Eskişehir'de, 24-26 Kasım 2013 tarihinde ise Bakü’de uluslararası sempozyumlar düzenlenecek. Eskişehir’de yapılacak “Kafkasya’dan Anadolu’ya Kültür Köprülerimiz, Uluslararası Seyyid Yahya Şirvani ve Halvetilik” başlığını taşıyan sempozyum, Eskişehir 2013 TDKB Ajansı’nın finans desteği ile Ardahan Üniversitesi ve Azerbaycan Qafqaz Üniversitesi tarafından organize ediliyor. Sempozyum’un Eskişehir’deki açılış, toplantı, bildiriler ve kapanış programları ile yapılacak olan müzik dinletileri Osmangazi Üniversitesi Kongre merkezinde olacak. Eskişehir’de iki gün sürecek olan sempozyuma Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in de katılmaları bekleniyor. (HM)