×

İstanbul'da başladı Eskişehir'e uzandı: 178 milyon lira dolandırdılar!

İstanbul merkezli 10 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, güneş enerjisi santrali üzerinden dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 48 şüpheli yakalandı. Bir holdingin, vatandaşların yatırım umudunu sömürdüğü ve toplamda 178 milyon lira dolandırıcılık yaptığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturma, mağdurların şikayetleriyle gündeme geldi.

İstanbul merkezli 10 ilde düzenlenen operasyonlarda, bir holdingin güneş enerjisi santrali üzerinden dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 48 şüpheli yakalandı. Enerji sektöründe faaliyet gösteren holdingin, dolandırıcılıkla elde ettiği vurgunun 178 milyon lira olduğu açıklandı.

Soruşturma, güneş enerjisi santrali kurulumu için arazi satın alan mağdurların savcılığa yaptığı şikayetler üzerine başladı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla harekete geçerek, Mali Suçları Araştırma Kurulu'ndan (MASAK) rapor talep etti. Elde edilen bulgulara göre, dolandırıcılık eylemlerinin örgütlü bir şekilde gerçekleştirildiği belirlendi.

Şirket sahiplerinin, yatırımcıları 5 ila 10 yıl arasında kira verecekleri vaadiyle kandırdığı, ilk aylarda ödeme yapıldıktan sonra iletişim kopukluğu yaşandığı kaydedildi. Soruşturma sonucunda, 30’a yakın paravan kuruluş ile birlikte hareket eden şüphelilere yönelik geniş çaplı bir operasyon başlatıldı. İstanbul, Ankara, İzmir, Düzce, Eskişehir, Adıyaman, Kütahya, Ordu, Sivas ve Edirne'de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonla 48 kişi gözaltına alındı.

Yapılan aramalarda şüphelilere ait cep telefonları ve dolandırıcılığa dair çok sayıda evrak ele geçirildi. Yakalanan şahısların sorguları İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde devam ediyor.