×

İnönü Belediye Başkanı 25 milyon TL'lik hibe ve destekle döndü

İnönü Belediye Başkanı Serhat Hamamcı, Ankara'daki temaslarının ardından ilçeye 25 milyon TL'lik hibe ve destekle döndü.

İnönü Belediye Başkanı Serhat Hamamcı, Ankara'daki temaslarının ardından ilçeye 25 milyon TL’lik hibe ve destekle döndü. Bu destekle, ilçenin önemli projelerini hayata geçireceklerini belirten Hamamcı, yaptığı görüşmeler sonucunda elde ettiği desteklerle ilçenin ihtiyaçlarına yönelik çalışmalara hız vereceklerini ifade etti.

Başkan Hamamcı, en uzun süredir beklenen projelerden biri olan Kapalı Devre Sulama Sistemi'nin 2025 Cumhurbaşkanlığı Stratejik Plan ve Bütçe Komisyonu’na teklif edileceğini duyurdu. Bu sistemin uygulanmasıyla birlikte tarım arazilerindeki su kayıplarının azaltılması ve enerji tasarrufu sağlanması bekleniyor.

Ayrıca, düğün salonu projesi için 2 milyon TL’lik destek alındığını, projenin ve yer çalışmalarının tamamlandığını aktardı.

Tarihi yapıların korunmasına büyük önem verdiklerini belirten Hamamcı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda, Şeyh Kuddusi Cami ve Haziresi'nin restorasyonu için 15 milyon TL'lik ödeneğin ayrıldığını açıkladı. Bu restorasyonun tamamlanmasıyla, 900 yıllık geçmişe sahip bu yapı estetik bir görünüm kazanacak.

Başkan ayrıca, kilitli parke taşı döşeme çalışmaları için 4 milyon TL destek alındığını ve belediyenin araç filosuna yeni bir arazöz eklemek üzere 3,5 milyon TL’lik bir destek sağlandığını ifade etti. Eskiyen çöp konteynerlerinin yenilenmesi için de 500 bin TL'lik hibe desteği alındığını duyurdu.

Son olarak, Ankara'daki temaslarında kendilerine destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer yetkililere teşekkür eden Hamamcı, "İnönü'müzün her köşesine yatırımlarımıza ve çalışmalarımıza durmadan devam edeceğiz," şeklinde konuştu.