×

İmamoğlu, 'Work in Progress Nexus Zirvesi'nde konuştu

Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sabancı Üniversitesi öğrenci kulüpleri tarafından Tuzla’da düzenlenen ‘Work in Progress Nexus Zirvesi’nde konuştu.

Etkinliğe Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl de katıldı.

Mega Şehirler ve Teknolojik Dönüşüm İhtiyacı

İstanbul gibi mega şehirlerin büyük bir teknolojik dönüşüme ihtiyaç duyduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Bu dönüşümde teknoloji, inovasyon ve sürdürülebilirlik kritik bir rol oynamaktadır. İstanbul, dünyanın en büyük metropollerinden biri olarak, akıllı şehir stratejisiyle bu dönüşümün ön saflarında yer almaktadır. Amacımız, veriye dayalı çözümlerle şehri daha yaşanabilir ve dayanıklı hale getirmektir” dedi.

Verinin Önemi ve Akıllı Şehir Kavramı

İmamoğlu, vatandaşlarla anlık veri paylaşımının önemine de değinerek, “Şehirlerin sorunlarının doğru teşhisi için ihtiyaç duyduğumuz şey, veridir. Bu sorunların çözümü için teknolojiye ihtiyacımız var. Akıllı şehir kavramı, veri ve teknoloji üzerinden yaşam kalitesini artırmayı, kaynakları etkin kullanmayı ve hizmetleri daha verimli hale getirmeyi hedeflemektedir. Ulaşım, enerji yönetimi, çevre izleme gibi alanlarda daha etkili ve sürdürülebilir kararlar almak için birbirini besleyen bütüncül uygulamalar geliştirmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

Teknolojinin Şehir Demokrasisine Katkısı

İmamoğlu, teknolojinin demokrasi açısından sağladığı faydalara da değinerek, “Teknolojinin şehir ve ülke demokrasisi açısından daha etkili bir düzen kurmaya katkı sunacağına inanıyorum. Tuzla'nın genç belediye başkanı Eren Ali Bingöl de burada. Bazen sokağınızdaki bir kararı alırken dahi, iyi teknoloji uygulamaları doğru yolu gösterebilir. Bu sayede, orada yaşayan insanlara ulaşarak, onların görüşlerini alabilir ve doğru kararlar alabilirsiniz. Bu durum hem toplumun mutluluğunu artıracak hem de sizi başarılı bir yönetici yapacaktır” dedi.

Altyapı ve Teknolojinin Rolü

Son olarak, İmamoğlu, “Her şeyi ben bilirim” anlayışından uzak durulması gerektiğine dikkat çekerek, “Özenli bir biçimde altyapı oluşturmaya ve teknolojiye yüksek seviyede ihtiyaç duymaktayız” şeklinde konuştu.

Bu etkinlikte, İmamoğlu'nun teknoloji ve veri paylaşımına dair görüşleri, şehirlerin geleceği açısından önemli mesajlar içeriyor.