Randevu sistemiyle verilen hizmet kapsamında, kadın ve erkek hastalar için ayrı ekip görevlendiriliyor. Ekipler, inik haldeki botu, yatağında yan çevrilen hastanın altına seriyor. Hasta, yatağından kaldırılmadan şişirilen botta ozonlu suyla yıkanıyor.
Hizmeti yürüten firmanın müdürü Nesrin Ercan, AA muhabirine, sağlık sektöründen emekli olduktan sonra yaptığı araştırmaların ardından, bu işle uğraşmaya karar verdiğini söyledi.
Evde yatan hastaların yıkanması noktasında çeşitli hizmetler verildiğini ancak bunun süngerle silme yöntemiyle yapıldığını anlatan Ercan, şöyle konuştu:
"Hastayı yatağından kaldırmadan şişme bota alıyoruz. Botun içinde ozonlu suyla hastamızı yıkıyoruz. Bu hizmeti Türk patentli ozonlu su üreten bir makineyle yapıyoruz. Ozonlu suyun yaraları kapatma ve bakterileri önleme gibi özelliği var. Hastamızı yatağında hiç rahatsızlık vermeden yıkayıp, bakımını yapıyoruz."
Bu hizmeti engelli, yaşlı ve yatağa bağımlı hastalar için 150 lira karşılığında gerçekleştirdiklerini bildiren Ercan, "Her hastamızın maddi durumu iyi değil. Özellikle dar gelirli ailelerin bu hizmetten yararlanmasını istiyoruz. Belediyeler ya da ilgili kamu kurumlarla iş birliği içinde bu hizmeti tüm vatandaşlara ücretsiz sunabiliriz." ifadelerini kullandı.
BİZİM İÇİN KOLAYLIK OLDU
Hizmetten yaralanan Resmiye Denk (60) de 85 yaşındaki annesi Bahariye Güler'i yıkamakta zorluk çektiğini dile getirerek, "Annemle yaşıyoruz. Tek başıma onu yıkamakta güçlük çekiyordum. Böyle bir hizmetin olduğunu öğrendim. Bu hizmetten yararlandım. Bizim için kolaylık oldu." diye konuştu.
Çalışanlardan Dilara Yurter ise daha önce sağlık sektöründe görev yaptığını belirterek, "Hastanelerin yoğun bakım bölümlerinde çalıştım. Özellikle yatan hastalar için en büyük problem yıkanmaktır. Bu sistemle hastaları yormadan, hijyenik şekilde yıkama hizmeti veriyoruz." dedi.