×

Görkemli kapanış

Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu ve ESGROUP tarafından ortaklaşa düzenlenen...

Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu ve ESGROUP tarafından ortaklaşa düzenlenen, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şehir Tiyatrolarının destek verdiği 5. Liselerarası Tiyatro Şenliği Ödül Töreni Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayında (Opera Binası) gerçekleşti.

2-21 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen ve 19 lisenin yer aldığı 5. Liselerarası Tiyatro Şenliği önceki akşam düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.  En iyi kostüm, en iyi dekor, en iyi ışık gibi teknik ödüllerin yanı sıra teşvik ödülleri, övgü, umut vadeden oyuncu ödülleri gibi bireysel ödüller de verildi. Atatürk Güzel Sanatlar Çok Sesli Korosu’nun verdiği konserle daha da renklenen törende öğrencilerin heyecanı görülmeye değerdi.

SONUNA KADAR İZLEDİ
Yoğun programına rağmen töreni sonuna kadar izleyen Vali yardımcısı Ömer Faruk Günay, “Sevgili gençler bu programın açılışında bir konuşma yapmıştım.  Oradaki konuşmamda, ‘Sevgili gençler öyle bir tiyatro çalışması gerçekleştirin ki Mustafa Kemal Atatürk neden Türkiye Cumhuriyetini gençlere emanet etmiş herkese gösterin’ demiştim. Ben sizin çalışmalarınızı, tiyatro oyunlarınızı izleyemesem de bu konuda basından ve öğretmenlerinizden oldukça başarılı oyunlar sergilediğinizi öğrendim. Bunu gösterdiniz” dedi.

ESKİŞEHİR TÜRKİYE’YE YAYILSIN
Eskişehir’in sanat ve kültür kenti olduğunu aktaran Günay, “Eskişehir tiyatro salonları günden güne artan, şehir tiyatroları ve özel tiyatrosu olan bir kent haline geldi. Burası bir sanat ve kültür kentidir. Yeni misyonunuz şudur; Çıtanız yüksek, siz de 10 sene sonra Eskişehir’i çok daha yukarı seviyeye taşıyacaksınız. Ben istiyorum ki Eskişehir Türkiye’ye yayılsın. Türkiye’yi de yükseltsin” şeklinde konuştu.

SANATI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da tüm yoğunluğuna rağmen tören salonunda sona kadar kaldı. Kurt, ‘Eskişehir bu’ diyerek başladığı konuşmasında, “Eskişehir cumhuriyet kenti, Eskişehir gençliğin kenti, sanatın kenti. Her şeye rağmen sanatı desteklemeye devam edeceğiz. Sizleri desteklemeye devam edeceğiz. İnşallah bu etkinliklerin 25.’sinde birçoğunuz profesyonel sanatçı olursunuz” dedi.

TİYATRO GENÇLER İÇİN ÖNEMLİ FAKTÖR
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Canan Demir, İnsanlar arası iletişimde en etkili faktörün tiyatro olduğunu söyledi.  Demir, tiyatronun gençlerin gelişimdeki önemine değinerek şunları söyledi: “Şehirler tiyatrosu, operası, senfoni orkestrası olmadan büyüyebilir ancak kültür, sanat ve düşünce açısından gelişemezler. Tiyatro toplumu uyarırken aynı zaman da insanlara mesaj verir. Bireyler her çağında tiyatro ile iç içe olmalıdır. İşte tüm bunların bilinciyle yola çıktığımızda liselerarası tiyatro şenliğinin öğrencilerimize ve şehrimize olan katkısı son derece büyüktür.

POZİTİF BİREYLER OLMAK
Konuşmasında tiyatronun somut ve soyut etkilerinden söz eden Canan Demir şunları kaydetti: “Yarının dünyasını hazırlayıcısı olan gençlerimize, sağlıklı düşünebilme, yaşadıkları dünyayı doğru algılayarak yeniden biçimlendirme duygusunu kazandıran tiyatroyu böyle etkinliklerle sevdirmek, onların ilgi alanına sokmak hepimizin görevleri arasındadır. Bu şenliğe katılan arkadaşlarımız kendilerine bir yol çizmekte ve hayata farklı bakmayı öğrenmektedir. Tiyatro ile olaylara daha ılımlı bakmaktadır. Ruhsal açıdan pozitif ve huzurlu bireyler olmaktadır.”

BİLGİ VE BECERİ KAZANIYORLAR
Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, “Tiyatro gösterisini yapanlar dayanışmanın nasıl olduğunu öğrenirler. Toplum için gerekli olan sorumluluk duygusunu tadarlar. Düşünerek ve yorumlayarak okumayı öğrenirler. Bu doğrultuda Kent Konseyi bünyemizdeki kültür sanat çalışma grubumuz ve ESGROUP olarak ortaklaşa düzenlediğimiz 5. Liselerarası Tiyatro Şenliği’ne katılan öğrencilerimiz bireysel konuşma, kendini ifade edebilme, yetilerinden daha da özgüven kazanarak, bu öğrencilerimiz kazandıkları bilgi ve becerileri hem okul hem de sosyal ortamlarda daha da fazla kullanabileceklerdir” dedi.

BİRLİKTE HAREKET ETMEYİ ÖNEMSİYORUZ
ESGROUP adına konuşan Follow Dergisi Yazı İşleri Yönetmeni Zehra Çam ise, “5’ncisine ulaştığımız tiyatro şenliğinde hep birlikte olmanın kıvancını yaşıyoruz. ESGROUP bir medya grubudur. Biz bu kentten beslenen bir kurum olarak kentli ile birlikte hareket etmeyi çok önemsiyoruz. Kentimiz ve bizim için değerli olan çocukları çok önemsiyoruz. 5 yıldır onların yüreklerinde ve yürekleriyle birlikte olmaktan çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

ŞENLİĞİN EN’LERİ
Beyhan Rıfat Çıkılıoğlu Anadolu Lisesi, Töre Adlı Oyunla En İyi Grup Uyumu Ödülü
Kılıçoğlu Anadolu Lisesi, Alkım Çelik: En İyi Erkek Oyuncu Ödülü
Prof.Dr. Orhan Oğuz Anadolu Lisesi, Selim Galip:    En İyi Erkek Oyuncu Ödülü
Eskişehir Anadolu Lisesi, Bengisu Turfan: En İyi Kadın Oyuncu Ödülü
Prof.Dr. Orhan Oğuz Anadolu Lisesi, İlkin Doğa Bilgiç: En İyi Kadın Oyuncu Ödülü
Prof.Dr. Orhan Oğuz Anadolu Lisesi, Tarla Kuşuydu Juliet: En İyi Oyun Ödülü
Atatürk Güzel Sanatlar Lisesi, Deniz Güler, Suna Karaca, Rana Kılıç: En İyi Yönetmen Ödülü
Eskişehir Fatih Fen Lisesi, Burun Oyunuyla Jüri Özel Oyun Ödülü
Eskişehir Fatih Fen Lisesi, Ahmet Buğra Taksuk, Jüri Özel Oyuncu Ödülü
19 Mayıs Anadolu Lisesi, Özer Bilgiç: Jüri Özel Yönetmen Ödülü
Prof.Dr. Orhan Oğuz Anadolu Lisesi, Eren Coşan: Zeki Alasya Özel Oyuncu Ödülü