×

Gönül birlikteliği

Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı’nın düzenlemiş olduğu iftar programlarında Eskişehirliler gönül birliği etmeye devam ediyor.

Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı’nın düzenlemiş olduğu iftar programlarında Eskişehirliler gönül birliği etmeye devam ediyor.
 
 
Her gün bir mahallede Türk dünyasından bir kültürü ağırlayan iftar programlarında Vali Güngör Azim Tuna mahallelilerle bir araya geliyor.
Aşağı Söğütönü TOKİ Meydanı’na kurulan iftar sofrasında Vali Tuna Şehit Jandarma Uzman Çavuş Tuncer Soner Dağ ve Şehit P. Kom. Er Murat Tuzsuz’un aileleriyle birlikte oturarak onlarla sohbet etti. Türk dünyasından Makedonya-Üsküp kültürünün misafir edildiği program Kur’an tilavetinin okunması, ünlü tiyatrocu Ahmet Yenilmez’in “Halil İbrahim Sofrası” ile Makedonya-Üsküp yemeklerinin yer aldığı iftar sofrası, gönül dostu sohbetleri ve meddah gösterileriyle başladı.
 
SORUNLARI DİNLEDİ
 
Sorunlarını paylaşan vatandaşların, söylediklerini not alan Vali Tuna gece ile ilgili şöyle konuştu: “Üsküp denilince Yahya Kemal’i unutmak mümkün değildir. Balkanlarda oraları vatan yapan ecdadın mezarları ve milletimizin derin hatıraları vardır. Türk Dünyasının doğudan batıya doğru uzandığını, ecdadımızın geniş bir coğrafyayı vatan yaptığını Türk Dünyası Kültür Başkentliği vesilesiyle çok daha iyi idrak ediyoruz. Bizim için Üsküp de vatan, Taşkent de, Bakü de… Bu akşam buraya gelen değerli kardeşlerimize, misafirlerimize hoş geldiniz diyorum.” Teravih namazına kadar devam eden program, namazdan sonra ise özel donanımlı gezici TIR’da, Makedonya-Üsküp sinema dünyasından bir film gösterimi ile son buldu. (HM)