×

Gergedan perde diyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları “Gergedan” adlı yeni oyununun...

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları “Gergedan” adlı yeni oyununun ilk gösterimini 12 Şubat 2015 Perşembe günü gerçekleştiriyor.

Tiyatro yazarlarından biri olan Eugène Ionesco’nun kaleme aldığı, Hasan Anamur’un Türkçe’ye çevirdiği Dünya Tiyatrosu klasikleri arasında yer alan “Gergedan” adlı yeni oyunun yönetmen koltuğunda Barış Erdenk oturuyor. 12 Şubat Perşembe günü Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı Tiyatro Salonu’nda ilk gösterimi gerçekleştirilecek olan oyunun Dekor Tasarımını Emre Keskin, Kostüm Tasarımını Funda Karasaç, Işık Tasarımını Osman Uzgören ve Hareket Düzenini Sibel Erdenk üstlendi. Oyun, bireysel özgünlüğü ve özgürlüğü olmayan, kalıpların arkasına sığınarak varoluşuna bir anlam yüklemeye çalışan modern insanın çaresizliğini ele alıyor.

Eskişehir izleyicisine farklı bir tiyatro keyfi yaşatacak olan oyunda Şehir Tiyatrosu sanatçıları, Mert Kırlak, Hakkı Kuş, Özlem Boyacı, Mete Ayhan, Mustafa Kılıkçı, Yalçın Özen, Emel Aldnady, Ayhan Bekdemir, Gülşah Eraraç, Berkay Gökçek, Gamze Kılıkçı, Orçun Tiryaki, Mert Tiryaki Didem Seçil Üner ve Sanem Yeles rol alıyor. (İHA)