×

Fransa Büyükelçisi Bılı çocuklarla oyun izledi

Bu yıl sekizincisi düzenlenen Uluslararası Eskişehir Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali kapsamında, Fransa’dan gelen konuk ekibin “Ay ve Güneş” ad

Bu yıl sekizincisi düzenlenen Uluslararası Eskişehir Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali kapsamında, Fransa’dan gelen konuk ekibin “Ay ve Güneş” adlı çocuk oyununu, Fransa Büyükelçisi Laurent Bılı Eskişehirli çocuklarla birlikte izledi.
 
 
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının düzenlediği 8. Uluslararası Eskişehir Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali renkli ve oldukça yoğun bir programla devam ediyor. Eskişehir’e diplomatik bir ziyaret düzenleyen Fransa Büyükelçisi Laurent BILI ve Büyükelçilik Kültür ataşesi festival kapsamında sahne alan Fransa Miss O’youk Kumpanyasının “Ay ve Güneş” adlı çocuk oyununu izlemek üzere Şehir Tiyatroları Tepebaşı Sahnesindeydi. Oyunu çocuklarla birlikte izleyen büyükelçi oyun sonrasında Şehir Tiyatrosu yetkilileri ile buluşarak festival hakkında bilgi aldı.
 
YAKINDAN TAKİP
 
Eskişehir’de her geçen gün artarak devam eden sanatsal ve kültürel faaliyetleri yakından takip ettiklerini belirten Büyükelçi, “ Eskişehir, her alanda olduğu gibi kültür sanat alanında da Türkiye’nin örnek kentlerinden biri olduğunu ispatlıyor. Böylesine kapsamlı bir organizasyonla, birbirinden farklı kültürel ve sanatsal bakış açılarının tanışması ve kaynaştırılmasına imkân sağlayan festivalinizi önemsiyor ve takip ediyoruz. Festivalinizin uluslararası alanda tanındığına ve konuşulduğuna tanık olmak beni ayrıca sevindiriyor. Bu tür kültürel etkileşimlere zemin hazırlayan her türlü projede işbirliği ve desteğe hazırız” şeklinde konuştu. (HM)