×

Final heyecanı

“Uluslararası Eskişehir Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası” etkinlikleri çerçevesinde bu yıl Yunus Emre ve şiirlerini halkımıza tanıtmayı amaçlayan “İ

“Uluslararası Eskişehir Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası” etkinlikleri çerçevesinde bu yıl Yunus Emre ve şiirlerini halkımıza tanıtmayı amaçlayan “İlahi Okuma Yarışması”, Odunpazarı ve Tepebaşı İlçelerinde bulunan mahalleler arasında yapıldı.
 
06 Şubat 2012 tarihinde başlayan ve eleme usulüyle yapılan yarışmalarda Odunpazarı ve Tepebaşı ilçelerinde 80 mahalle yarıştı. Odunpazarı ilçesinden 71 Evler Mahallesi, Orhangazi Mahallesi, Yenidoğan Mahallesi, Arifiye Mahalle ve Vişnelik Mahallesi Tepebaşı ilçesinden Cumhuriye Mahallesi, Fevzi Çakmak Mahallesi, İhsaniye Mahallesi, Muttalip Orta Mahalle ve Mustafa Kemal Paşa Mahallesi olmak üzere 10 mahalle finale kaldı. Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan final müsabakasına Vali Kadir Koçdemir, Müftü Niyazi Ersoy, Vali Yardımcıları, İlçe Müftüleri ve vatandaşlar katıldı. Yarışma öncesinde konuşan Müftü Niyazi Ersoy, Yunus Emre’nin yaşamından örnekler vererek birlik ve beraberliğe dikkat çekti. (HM)