×

FATİH FEN LİSESİ KOMŞU KÖYÜN DELİSİ

Eskişehir Liselerarası Tiyatro Şenliği’nde Fatih fen Lisesi öğrenciler, Üstün Dökmen’in Komşu Köyün Delisi adlı oyunu başarıyla sahnelediler. 2 perdel

Eskişehir Liselerarası Tiyatro Şenliği’nde Fatih fen Lisesi öğrenciler, Üstün Dökmen’in Komşu Köyün Delisi adlı oyunu başarıyla sahnelediler. 2 perdelik komedide öğrenciler, hem kendileri eğlendiler hem de seyircileri kahkahalara boğdular.
 
Oyunda delisi olmayan Çavuldur Köyü’nde muhtarı seçimler yaklaştığı için bir icraat yaparak muhaliflerinden öne geçmek ister. Köylüler nelerinin var olup olmadığıyla ilgili değildir.. Muhtar çevre köylerin delisi olduğunu köylerinde deli olmamamsının büyük bir yoksunluk olduğunu söyleyerek gazeteye “Deli Aranıyor” ilanı verir. Psikiyatri öğrencisi bu işe talip olur ve köye gelir. Ancak köylünün deliden öylesine farklı beklentileriyle karşılaşır ki oyun boyunca delilik ve akıllılık sorgulanabilir hale gelir. Delinin davranışlarında akıllı insanların özentileri, delinin davranışlarında ise kendi iç benliğine çekilme arzusunun yattığı ortaya serilir.
 
Yer yer güncel esprilerin de eklendiği oyunu; İrem Yaren Uysal, Berfin Büyükyavuz, Buse Ertürk, Emel Yavuzyaşar, Çağrı Eriş, Oğulcan Koç, Osman Ögeç, Yusuf İşler, Anıl Kaplan, Murat Aytekin, E. Malik Kocatürk, Şahin Özden, Ahmet Can Cerlet, Mehmet Şenver, Yiğithan Arslan, Servet Eğriboyun, Mehri Güner, Fatmagül Gökçe, Harun Kaya, M. Siray Hayri, Hasan Enes Doğan adlı öğrenciler büyük bir başarıyla oynadılar.